Der vises 34/34

Nyeste oplevelser

Familieture

Indsendt af Anna Klokker

Uanset vejr, vind og årstid er Fynshoved altid en uforglemmelig oplevelse. Madpakker og hyggeligt samvær, hvor Naturen er i centrum, man kan ikke lade være med, at blive nysgerrig på Fynshoved og der er så fantastisk ubeskriveligt smukt med lys og modsætninger i naturen fra det virkelige rå til silkebløde skønne view. Sug i maven - nogle gange så man må knibe sig i armen af forundring

Et "sælsomt" møde

Indsendt af Mads Lund Petersen

Under en blåligt-nystrøget morgenhimmel begav undertegnet sig ud blandt solsilhuetters refleksioner ved Fyens Hoveds vestkyst. Helt stille til en spættet sæl nysgerrigt mødte kajakroerens øjne i øjeblikkets smagfulde appetit.

Fantastisk natur

Indsendt af Lise Hansen

Et perfekt sted at sejle i kajak. Har set havørne, sæler og en masse dejlige fugle. Fyns Hoved er også det perfekte sted hele året rundt til korte eller lange vandreture for både børn og voksne. Fint at får og kreaturer afgræsser og plejer området så sjældne planter og f.eks. padder kan trives der. Virkelig et sted vi skal nyde - og passe godt på.

Ørne

Indsendt af Anita Hansen

Jeg har set 2 ørne i foråret på Fyns Hovede...

Stedet der renser dine tanker og gør en gåtur til en gave.

Indsendt af Susanne Larsen

Fyns Hoved er stedet, der kan få dagen til at blive bedre. Der findes ikke noget bedre end en kort som lang tur rundt på hovedet. Naturen skifter og er helt unik. Der er fantastisk sommer, men mindst lige så dejligt resten af året. Man kan møde træt og stresset op, men efter en gå tur rundt, er humøret i top. Hvad jeg vil fremhæve er umuligt at gøre i en lille spalte. Men tag selv ud og gå en tur, og forbered dig på chancen for at se sæler og fugle. Gå med næsen mod strand og jord og find stenøkser og andre forsteninger fra gammel tid. Nyd de vilde blomster og det helt utrolige landskab, af klinter, odder og drag. Fyns Hoved er et stykke helt unikt natur med sjæl.

Sommerture

Indsendt af Julie Becher

For mig er Fyns Hoved lig med lange sommerture fra min barndom - med badetøj og madkurv. I et landskab som ellers mest er væg-til-væg-landbrug, er Fyns Hoved vild og voldsom natur for små og store! Blomster, kystlandskab, havet og masser af fugleliv.

Det dejligste sted

Indsendt af Marianne Nielsen

En gå tur rundt om hovedet i gråvejr eller solskinsvejr er dejligt. Man kan kun blive i godt humør, når man ser naturen folde sig ud som den gør på Fyns Hoved med bakker som man bliver forpustet af at gå op på, og når man kommer op på toppen ja så mister man pusten af bare glæde over den smukke udsigt man har over hele området. Hvis man er heldig får man øje på en hugorm der krydser ens vej og en sæl der gerne lader sig forevige af fotografer og ikke lader sig genere af at der står en flok mennesker og kigger på den.

Sebastian, de er fredet! - Fynshoved tur-retur.

Indsendt af Jens Nielsen

På en familietur med alle fire børn til Fynshoved for at nyde det gode vejr og den smukke gåtur rundt på Fynshoved havde vi madkurven med og lod børnene rende frit rundt - dog i behørig afstand fra de stejle klinter! Alle nød turen og dejlig trætte af den friske havluft vendte vi sidst på eftermiddagen hjem til Kerteminde - 25 km sydpå. Vel hjemme går det op for os at Sebastian, den næst-ældste på 10 år som er meget natur-interesseret, i sine hule hænder har "smuglet" det sødeste smukkeste firben med hjem! Det var lidt nuttet, men vi fandt jo hurtigt ud af at de er fredet. Så der var ingen anden udvej end at han måtte sidde hele vejen retur til Fynshoved med firbenet i sine hule hænder, hvor vi genudsatte det i den smukke natur, lidt klogere på den fynske fauna.

Hav og blæst og Fynshoved stod i et...

Indsendt af karen pedersen

Fynshoved er nomineret til Danmarks naturkanon... så mange oplevelser flyder forbi på nethinden... som den vilde regnvejrsdag i November.. sidst på dagen, hvor blæst og hav og Fynshoved stod i et... og jeg måtte opgive at komme hele vejen rundt om Hovedet... - fordi jeg kunne mærke skrænten ryste ved bølgernes hamren mod kysten... - fordi jeg blev bange for at vove mig længere ud ad den lille sti, bange for at det hele og mig selv inklusive var ved at blive skyllet i havet og jeg måtte skynde mig tilbage til sikker grund...

Den skønneste plet

Indsendt af Lise nielsen

Om man sejler rundt om hovedet går langs vandkanten eller går på skrænten rundt så er oplevelsen utrolig smuk, i maj måned er Fynshoved dækket af et tæppe med blomster i hvide, gule og lilla farver det er smukt, januar der byder på frosne søer eller mudderet markvej er også en dejlig tur hovedet rundt. Vi finder fossiler ,fanger en havørred, ser hugorm, marsvin, ser masser af blomster, fugletrækket er fantastisk, og så er der sælen der ligger på sin sten . Masser af oplevelser på et dejligt sted ❤️❤️

hindsholm

Indsendt af Ulla Jespersen

Vi som bor her er vild med naturen. Her deler man næsten badestrand med fritgående køer og vild oregano. Hvor mange steder kan man det. Selv er jeg egentlig ikke så meget til naturoplevelser på nær her.

Hindsholm er det gode liv

Indsendt af Christina

Fyns Hoved danner rammen om det gode liv for os som bor der. Der er luft under vingerne for store og små. Frihed og skønhed når man trænger til bare at være, i den her digitaliserede verden. Det er ret unikt at sidde og se ud over havet og spejde efter havpattedyr og mærke luften og solen i ansigtet.

Selv en dårlig dag kan blive god

Indsendt af Debbie Fahnø Hansen

Jeg har brugt FYNSHOVED som et sted til at komme i bedre humør. Jeg mistede min mormor sidste år og min morfar i år. De havde en købmand i martofte. Det var rigtig hårdt da de har været en stor del af hele vores liv. Og her er det at FYNSHOVED kommer ind i billedet. Hver gang jeg går rundt på spidsen af FYNSHOVED er det som om jeg glemmer tid og sted og bare nyder udsigten og energien derude. Jeg er lige forelsket i stedet hver gang jeg kommer derud. Selvom jeg har kommet der de sidste 15 år.. jeg anbefaler klart til alle der har brug for at komme væk og få fornyet energi at tage derud og gå rundt. Det har været mit tilflugts sted og det vil det altid være selvom jeg nu bor i Odense.

Smukt på alle årstider.

Indsendt af Karen Jørgensen

En forårstur når Kornet Stenbræk, Engelskgræs og Slåen blomstrer. En sommerdag hvor Hyld og Tjørn står med hvide blomster i det grønne. En efterårsdag med blæst og byger, Slåen og Hyben i hegnet og svampe på bakkerne. En vintertur i klar frost og sol eller en grå og diset hvor man kun kan høre fuglene men ikke se dem... Fyns Hoved er altid et besøg værd !

Kajakroning i særklasse

Indsendt af Christian Holm

Ved Fyenshoved er der masser af muligheder for dejlig kajakroning, hvadenten du er begynder eller erfaren. Der er altid læ et eller andet sted, og du møder et rigt fugleliv, sæler og marsvin. God tur:)

Storslået natur

Indsendt af Tina Frisch

Fyns Hoved er så flot i al slags vejr. Gik turen i mandags, i det flotteste oktobervejr - lunt og smukt. Men der er også flot på de andre årstider. For mig er den flotteste vej rundt, at gå til højre, så man først ser det lave område, og til sidst kommer op på det høje med skrænter og flot udsyn til det store hav, men samtidig kan se ned over græsarealerne med dyr og skrænterne på den anden side, mod sommerhusområderne.

Hugorm krydsede vores vej

Indsendt af Alex Monnerup

I sommers gik vi en tur på Fyns Hoved, hvilkt vi ofte gør, men netop denne dag, så lå der en lyslevende hugorm på stien foran os hvor vi gik, den føjede sig dog hurtigt ind i det høje græs ved siden af stien, da den hørte os komme. Men vi så den lige så tydeligt, og den var flot i solen. Sikke farver. Men den var væk inden jeg fik min mobil frem for at tage et billede af den. Men man får lige sådan et sug i maven efter sådan en naturoplevelse.

Det skønneste sted

Indsendt af Lene Ratzer

Fyns Hoved kan det hele. Her er ro, vidder, lys, udsigter, skønhed og en helt speciel natur. Her er balsam for sjælen og jeg elsker dette det - og kommer igen og igen - år efter år. Fyns Hoved er mit “helle” - og efter min mening det smukkeste sted i Danmark.

Barndomsminder

Indsendt af Heidi Engager Jensen

Her har jeg tilbragt mange timer med min mor og far.. Det er stedet jeg bruger, når jeg trækker mig tilbage fra samfundet og får et pusterum hvad hverdagens larm og støj... Det bedste sted, stil at skabe ro i sindet og oplevelser, men aldrig glemmer... Et sted, jeg aldrig vil undvære eller bytte ud for noget..

Balsam for sjælen.

Indsendt af Anne Juul Jensen

Fyns Hoved er stedet, hvor jeg søger hen gang på gang. Den fantastiske natur, altid med et nyt udtryk, nye farver, nye oplevelser, får mig til at glemme hverdagens udfordringer og bare være i nuet. Sæt dig ned på en bænk undervejs og nyd det hele. Pluk brombær i september, og brug alle dine sanser derude hele året.

Kom ned i gear og nyd den storslåede Fyns Hoved

Indsendt af Helle Pedersen

Fyns Hoved har været en del af hele min opvækst. Jeg har gået mange ture derude. Vi har set bl.a. rådyr med lam, ræve med ræveunger, marsvin der legede med hinanden, fugle og mange andre dyr. Stedet lægger op til at komme ned i gear, at mærke den storslået natur, hvor der er rig mulighed for vind i håret. Jeg mindes også stemningen i den lille bugt med alle sejlskibene. Stedet er et besøg værd for alle.

Gode chancer for at se marsvin

Indsendt af Trine Baier Jepsen

Har haft mange fantastiske oplevelser på Fyns hoved- både som barn og som voksen. Nogle af de bedste har været sammen med kolleger henover nogle uger af sommeren tilbage i start 00'erne, hvor vi observerede marsvin for at se hvordan de reagerer på pingere. Smukke solop- og solnedgange. Den super udsigt. Køerne på marken bagved. Samtalen med nysgerrige forbipasserende. Vejrskift. Flyvemyrer! Fugle. Naturen er for vild på Fyns hoved! Vi var trætte efter lange dage, men det klager man ikke over når man sidder på toppen af Danmarks smukkeste sted og nyder synet af marsvin boltre sig i vandet. Og når vejret er helt stille og du kan høre marsvinene er det toppen!

Lejerskole på Fyns Hoved.

Indsendt af Britta Rise

Vi havde lejerskole på campingpladsen og om aftenen gik vi op på Fyns Hoved og satte os hvor vi hyggede os med musik og sang os så den smukkeste sol ned gang det er CA 40 år siden, så husker jeg det som om det var igår. Den stemning som vi havde var helt speciel.

Sommerfugle og fantastisk gåtur

Indsendt af Fie Holmqvist

Min familie og jeg tog derhen på en hyggelig gåtur, da vi bare have brug for at komme væk fra hverdagen! Min far kendte stedet fra hans barndom, og derfor tig vi derhen. Det var en helt fantastisk gåtur for hele familien, med solskin og vind i håret! Samtidig fik man en masse motion af at følge vejen rundt ved vandet, op og ned af bakkerne. Samt en masse gode billeder derfra, med den smukke natur i baggrunden! Det fik hele familien i bedre humør, og vi vil helst sikkert tage derud igen, da der er meget mere at se.

Højt til loftet

Indsendt af Lisbeth Hald

Min mor og jeg har mange gode minder om fantastiske natur-ture på Fynshoved. Minder der varer ved på trods af tiltagende alder og at min mor har fået demens. En af de erindringer hun stadig kan huske er at vi på en sommertur til Fyns Hoved er ude at bade,på vej op af vandet tror hun at der ligger en cigar i vandet men nej : det er et rigtigt langt vættelys. Jeg har samlet fossiler hele mit liv men lige på denne dag finder min mor det største indtil dato som nogen af os har fundet... Vi griner stadig idag over hun troede det var en cigar.

Højt til loftet og gemt godt væk

Indsendt af Per Fløe

Fyens hoved er heldigvis ikke en af de naturperler der ligger på alfarvej, denne storslåede nature kommer man kun til hvis man selv vælger den. Via Hindsholms små snoedevej bliver de besøgende forberedt og sat ned i gear, når man så når frem åbner der sig en fantastisk og storslået natur sig for øjnene af de besøgende. Området kan ikke beskrives, men skal opleves, pak børn, børnebørn, hund og kone i bilen eller brug lokalbussen, her er der oplevelser for alle aldre og der er god plads.

Sommerfugle, solskin og sure æbler

Indsendt af Ulrikke Veppler

I min familie har vi en tradition der går ud på at vi vært år til sommer går en tur ude på Fyns hoved. Vi pakker en lille taske med lidt vand og snolder, sætter hunden i snor, binder snørrebåndene og tager solbrillerne i panden. For det meste stopper vi op på det højste punkt inden man drejer mod stranden. Her nyder vi for det meste solen og får en tår vand. Så går vi videre. Med sommerfuglene blafrende omkring os Hvis vi er heldige så er der nogle modne bær på vejen, men for det meste er det kun sure æbler, som ikke er modnet endnu. Når vi når stranden smider vi skoene, og tager snoren af hunden, og så er det ellers bare ud i vandet. Efter badningen går turen videre rundt af grusstien. Engang kom vi forbi en sten som bagte i solen, og på stenen lå en hugorm som var igang med sin middagslur, den bemærkede ikke engang at vi kiggede på den. Når vi kommer tilbage til parkeringspladsen plejer vi at finder frokost kurven frem, sætte os ned på stenene og kigge ud over vandet. Ihh man bliver i helt godt humør af at tænke på de dejlige dage på Fyns hoved.

Intet over, intet ved siden af...

Indsendt af Flemming Kold

... simpelthen bare fantastisk! Ord kan ikke beskrive det! Man skal simpelthen opleve det med sine egne øjne og sanser. Herefter glemmer man det aldrig, som i ALDRIG⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ Oplev, nyd og husk👍

Kajak rundt om Fyns Hoved

Indsendt af Merete Lund

Jeg har været ude i min havkajak flere gange ved Fyns Hoved - fordi der er så smukt og helt fantastisk at se ude fra havet- uanset vind og vejr er der smukt. Ved pynten ser man naturens kræfter som har formet den, så den rejser sig smukt på næsten magisk vis. Fyns Hoved set fra havet kan anbefales.

Den skønneste plet på Fyn

Indsendt af Ulla Sparvath

Et naturområde som i den grad skal opleves både i solskin og i regnvejr. Det skønneste sted på Fyn ❤️ Min mand og jeg køre gerne en tur der op - tager madpakken med og vi nyder den stilhed og ro som stedet oser af.

Min favorite

Indsendt af Guðrún Helga Guðbjörnsdóttir

Har besøgt Fynshoved flere gange, i alle årstider og under forskellige vejrforhold. Altid en god og ernærende tur med et fantastisk udsigt i alle retninger. Her kan man opleve den smukkeste solnedgang.

Den smukkeste solnedgang

Indsendt af Inge Lauritsen

Rigtig mange gange har vi "gået hovedet rundt", som man siger her. Både med børn, alene, i en flok eller om vinteren med venner fra Tyskland, som udholdt blæst og kulde for at nyde det. Nogle gange ad den "lave" vej først, flest ad den "høje" vej, men hver gang imponerende. For et par år siden gik vi en smuk sommeraften, og da vi nåede det højeste punkt, var solen på vej ned! Alle stod helt stille og nød det vidunderlige syn. Førhen sejlede vi meget i vores sejlbåd, og når vi kom nordfra, var Fyns Hoved et godt pejlepunkt.

Ture på Fyns Hoved

Indsendt af Michael Ingemann

Hundredevis af ture igennem hele min barndom. Vandreture, fisketure, salamanderfangstture, ture hvor vi fangede firben, cykelture, rideture, sejlture (med marsvin) ud for klinterne, vadeture henover "Fladvandet" osv Fyns Hoved var en konstant bestanddel af min barndom: Vi kunne se bakkerne fra sommerhuset, vi kendte landmændene med køer på græs og vi diskuterede, om vi skulle gå "nedenom" eller i højden med det samme - alt afhængigt af vind og vejr. (Det stormer ofte på Fyns Hoved)

Lige midt....

Indsendt af Lotte

En meget klar sensommerdag med marsvin under og kvæg på klinten, der giver udsigt over det blå og grønne Ejer Bavnehøj og Djursland, havvindmøllerne og Sjællands kyster. Ikke et dårligt sted at nyde læ og dansk natur!

Tak for din oplevelse

I efteråret 2018 kunne alle dele oplevelser fra de 30 steder, der var nomineret til Danmarks Naturkanon. Vi modtog mere end 1.200 oplevelser, som du kan se her på siden. Juryen gennemgik alle oplevelserne inden de traf den endelige beslutning om hvilke 15 steder, der blev udvalgt til Danmarks Naturkanon.

Se den endelige Naturkanon her

Vinderne af konkurrencen får direkte besked.

Hjælp stedet og vind en ballontur

Hvis du deler en oplevelse fra Fyns Hoved - eller et af de andre nominerede steder - øger du chancerne for at dit yndlingssted udvælges til Danmarks Naturkanon. Samtidig har du mulighed for at deltage i konkurrencen om en fantastisk ballontur for dig og 11 af dine venner.

Se alle nominerede
Læs mere om Danmarks Naturkanon
Læs mere om konkurrencen