Der vises 13/13

Nyeste oplevelser

Danmarks mest storslående naturoplevelser

Indsendt af Camilla Petersen

I Nationalpark Thy og Hanstholm vildt reservat kan man opleve den vilde uberørte og uforstyrrede natur - ofte helt alene. Der er et utal af cykel og Vandreture langs vestkysten og ind i plantagerne og forbi de store søer.

Hanstholm vildt reservat

Indsendt af Inge M Jensen

Der er rigtigt mange fine områder i Hanstholm vildt reservat i Nationalpark Thy som er et besøg værd. Som eksempel kan nævnes Sårup skrænten hvor der er en helt formidabel udsigt ud over reservatet. Her kan krondyrene opleves. Området har fornyligt haft besøg at den fine farvestrålende ellekrage. Nors sø, vandet sø og førby sø er også rigtigt fine områder at besøge - særligt om sommeren med børnebørnene.

Natur stalde

Indsendt af Doris Roed Otte

Stor oplevelse at vandre i området og møde krondyrenes naturstalde. Gamle nåletræer, groet sammen, så de lukker for oven , og danner naturligt beskyttelse. Dybt fascinerende . Brugt gennem mange år og af mange dyr.

Svampetur med Thisted Sejlklub

Indsendt af Sonja Larsen

Den 13.oktober inviterede Thisted Sejlklub på svampetur i Nationalpark Thy, under kyndig ledelse af Karsten Bjørnskov. Det var en dejlig inspirerende tur i skoven i dejligt vejr. Deltagerne fandt en del lækre spiselige svampe. Høsten blev tilberedt over bål og fortæret ved skovlegeplads en nær Klitmøllervej. Desuden nød deltagerne nylavet kaffe, som også blev lavet over åben ild. Der var ca. 40 personer med på turen. Det var meget inspirerende med Karsten Bjørnskovs store viden og fornøjelige fortællinger.

Isbjerg i Hanstholm Vildt reservat

Indsendt af Dorthea Albrechtsen

Fra Isbjerg kan man se til Vesterhavet og ned over Nors sø og mod vest er der uforstyrret storslået klitlandskab så langt øjet rækker. Stedet er bestemt et besøg værd, og Naturstyrelsen Thy har lavet super fine stier rundt i området.

Krondyrbrøl

Indsendt af Lisbeth pilgaard

Jeg har haft mange gode oplevelser i Hanstholm reservatet, men den der står klarest, er en aften men mange krondyr, hvor hjortene brølede alle steder fra. Hvor var de flotte. Store flotte dyr med kæmpe opsatser og mange mange hinder.

Is Bjerget

Indsendt af Louise Kjær

En skøn tur til is Bjerget, hvilket er et af de smukkeste steder i Thy- med udsigt ud over Hanstholm Vildtreservater og klitheden. Ligegyldigt hvilken vej du kigger, så bliver du betaget... den ene vej er der den smukkeste sø, den anden vej tæt skov og den tredje en klithede så langt øjet rækker.

smuk smukkere smukkest..

Indsendt af Dorte Petersen

Et af de mest fantastisk steder i DK..elsker turen langs kysten op til Hanstholm. Vandet til den ene side og langstrakte klitter til den anden så langt øjet rækker...man glemner alle hverdagens små bump og nyder bare nuet

Thy - skøn natur

Indsendt af Berit Bønløkke

Hanstholm Vildtreservat i Thy byder på fantastisk, skøn og rå natur. Et af mine ynglingssteder er Krondyrplatformen i Sårup hvor vi stod en tidlig formiddag med vinden i ansigtet og så flokke af dyr i det fjerne; der hvor himmel og hav mødes. Det er også min barndomsegn og der lige på kanten af Vildreservatet blev min kærlighed til naturen med den dejligste duft fra lilla lyng og porse i vestenvinden født.

Så barskt og stormfuldt og samtidig så smukt og stille.

Indsendt af Jannie Olesen

Hanstholm Vildtreservat er på én gang så barskt og stormfuldt og samtidig så smukt og stille. Her kan du komme langt væk fra civilisationen og blive ét med klitheden, havet, faunaen, søerne, dyrene og den overvældende og evigt foranderlige himmel. Naturen i Hanstholm Vildtreservat er så godt som uberørt og noget helt særligt, som skal sanses og opleves med krop og sjæl.

Unik naturkanon

Indsendt af Charlotte Kristensen

Fuldstændig fantastisk uberørt naturperle beliggende i Thy. Her mødes den vilde natur i et område omfavnet af unikt klithede og hav som sjældent kan opleves. Mange tanker slippes løs når man befinder sig i dette område, tanker om krigen hvor bunkere forsat kan skues gennem den uendelige klithede, fantastisk vildt & sjældent dyreliv, og et livligt hav som forsætter uendeligt ud i horisonten. Der findes absolut ikke andre steder som Hanstholmreservatet med så store uforstyrrede arealer hvor natur og dyreliv forenes og for lov til at udvikle sig som moderjord har skabt det.

At stå der og opleve udsigten og roen, det er livet..

Indsendt af Susanne Olander

Har mange oplevelser fra Hanstholm vildtreservat, det bedste jeg ved er at komme der, når det er vindstille og bare nyde udsigten og roen. Sidst jeg var der lettede flere hundrede ænder fra markerne nær ved, og de kom flyvende lige hen over os - helt fantastisk at opleve.

Storslået klithede

Indsendt af Hans Henrik Bruun

Atlantisk klithede er det nærmeste vi kommer en dansk specialitet i naturen. Og intet sted i den atlantiske region er der større sammenhængende klitheder. Det er enestående på global skala. Der mangler måske noget naturlig dynamik fra vind og en mere intakt fauna af store pattedyr. Og der er alt for mange eksotiske nåletræsplantager.

Tak for din oplevelse

I efteråret 2018 kunne alle dele oplevelser fra de 30 steder, der var nomineret til Danmarks Naturkanon. Vi modtog mere end 1.200 oplevelser, som du kan se her på siden. Juryen gennemgik alle oplevelserne inden de traf den endelige beslutning om hvilke 15 steder, der blev udvalgt til Danmarks Naturkanon.

Se den endelige Naturkanon her

Vinderne af konkurrencen får direkte besked.