Der vises 4/4

Nyeste oplevelser

Oase i betonørken

Indsendt af Helena Schmidt

Denne fantastiske lille grønne plet midt i menneskenes ørken. Den hårdt trængte Amager fælled har i den grad brug for beskyttelse. Både til afstressning og glæde for mennesket i alle aldre og ikke mindst dyrelivet her.. beskyt og bevar hele den smule af Amager fælled der er tilbage.

Vidunderligt sted

Indsendt af Jens Laugesen

Jeg glemmer nok aldrig den gang hvor jeg kiggede op mod himlen og så den her enorme havørn svæve ind over Klydesøen udefra Øresund. Det var en meget stærk og fin oplevelse for både min kæreste og jeg.

Lyset

Indsendt af Jens Cederskjold

Lyset er fantastisk, som ved Skagen, på Sjællands Odde, Ordrup Næs, Røsnæs og mange andre steder i Danmark, hvor man er omgivet af vand, og hvor der er højt til himlen. Enhver københavner, der har mulighed for det, bør unde sig selv at gå eller cykle på diget, der adskiller Vestamager fra Køge Bugt. Man vil opleve de fineste udsigter, over bugten, mod Sjælland, over Amagers strandenge og ind mod København. Og så får man i tilgift et rigt fugleliv på begge sider af diget.

Jeg er vokset op på ama'r..

Indsendt af Dan

Før fælleden blev den attraktion den er idag, før Bella Centerets udvidelse, før Bro, Jernbane, Motorvej og Ørestaden. Da man kunne gå timer på Kalvebod Fælled, med færre stier og nyde den uspolerede natur. Da der var helt andre vidder, da man kunne fiske små fisk i kanalerne og fange gedder véd sjællandsbroen, hvor der nu ligger motorvejstilkørsel, affaldsdepot og golfbaner. Da et smut over på Ama'r Fælled var en naturlig forlængelse af turen og at udvide sine horisonter, da tanken om at udnytte og bebygge så store, naturskønne og unikke arealer(Et af nordeuropa's største fuglereservater), var så fjern en tanke som den kunne være. Den opvækst er væk nu, men lad os fejre, bevare og forsvare de dele af den, der stadig kan komme fremtidige generationer til gode.

Tak for din oplevelse

I efteråret 2018 kunne alle dele oplevelser fra de 30 steder, der var nomineret til Danmarks Naturkanon. Vi modtog mere end 1.200 oplevelser, som du kan se her på siden. Juryen gennemgik alle oplevelserne inden de traf den endelige beslutning om hvilke 15 steder, der blev udvalgt til Danmarks Naturkanon.

Se den endelige Naturkanon her

Vinderne af konkurrencen får direkte besked.