Der vises 10/10

Nyeste oplevelser

Avnø, det bedste sted på jorden!

Indsendt af Eva Sommer-Madsen

Der er højt til loftet, vide bredder og masser af frisk luft. Man kan se langt, føle sig fri og følge årstidens natur, som er er særegen, der er næsten ikke træer, og et rigt dyreliv, på jord, i luft og i vand. Historiens vingesus: den gamle Avnø Flyverskole med sin historie, og flyvertårnet giver en oplevelse af, at her var der engang et helt andet liv. De piloter der lærte at flyve her, blev de dygtigste pga. den stærke vind. Avnø har haft stor betydning under 2. verdenskrig, hvor tyskerne overtog området. Der er begravet mange amerikanske piloter på Svinø Kirkegård, i nærheden, som hvert år den 4. maj besøges af udlændinge for at mindes de døde. Samme aften overflyves Avnø af formationsflyvning, med "Baby Blue".

Knudshoved Odde

Indsendt af Søren Vincents

Du kan være helt alene i naturen, hvis du vil det, kun havet, blæsten, fuglene og dyrene kan høres. Vinden, regnen og sneen mod ansigtet, solen eller skyerne over dig.

sælgaranti hele året

Indsendt af Susanne Rosenild

Avnø har en bestand af plettet sæl som kan ses året rundt ude i fjorden. På Avnø naturcenter findes fastmonteret kikkert i det gamle flyveledertårn med udsigt helt ud til sælerne og de lokale havørne.

Her er noget af det rigtige til en naturkanon

Indsendt af Carl Bruhn

Der er egentlig ikke så meget at sige. Det er nok noget at den flotteste natur vi har bortset fra Bornholm, der så bare er så meget anderledes med sine klipper. En tur fra p-pladsen og hele vejen ud er en berigelse for sjæl og sind uanset om man kommer en solskinsdag eller en ruskedag.

Ægte Natur

Indsendt af Carsten Jørgensen

Jeg oplevede området første gang i 1967. Fantastisk ! Her er der ægte natur, der i vid udtrækning har fået lov til at passe sig selv. Næsten fri for menneskets påvirkning. Og beliggenheden, med vand på alle sider forstærker den fornemmelse. En lille perle.

sæler, havørn, marsvin

Indsendt af Martin Ammentorp

At gå fra det gamle traktørsted - det længste man kan komme i bil - og de sidste km til Draget, passere dette og befinde sig i det vilde på Oddens spids, er udover at være en lise for sjæl og krop, en fantastisk mulighed for at mærke naturen. Her er næsten altid sæler tæt ved kysten på Avnø fjord siden (husk dog at være helt stille), marsvin i vandet på Storstrøms-siden - og ofte havørn svævende over det hele. Desuden er her rig mulighed for at bruge ørerne, så man ved enkelte af de små vandhuller kan høre klokkefrøerne. Og her generes man ikke af støj fra biler og andre støjgivere idet der her langt ude er så stille, som naturen nu kan blive. Tag en god madkurv med, en ven eller veninde, eller hele familien med og berig dit liv med en dejlig oplevelse.

Natur og kultur

Indsendt af Lars Michaelsen

Skoven. Stranden. Klinterne. Havet. Udsigten. Bølgeskvulp. Havørnen. Småfuglene. Sælerne. Hvidtjørnen. Små søer. Grønt og frodigt samt øde og barsk. Stenalderbopladser. Stilheden. Ensomheden. Mørket. Det bliver ikke bedre!

Knudshoved

Indsendt af Marlon Cramers

Efter flere mindre etapper på Knudshoved Odde, i foråret hvor snedriverne var høje og vandet stod højt over vejen dertil, stod vi endelig ved Draget i dag og vores sidste etappe, selve Knudshoved. Over den første bakke stod køerne, så vi bakkede stille tilbage mod Draget. Vi har stor respekt for disse mægtige dyr, men fik overtalt os selv til at snige os langs vandet videre mod Knudshoved. Vi har sejlet rundt om spidsen og talt længe om at gå derude. Området, både før og efter draget er overvældende i indtryk af vidter, bakker, gamle træer, varieret fugleliv og dyreliv, samt planter, med vandet på begge sider. Smukt med smukt på, på en super smuk dag. Vi spiste frokost på spidsen, som giver et fantastisk syn tilbage mod Knudshoved Odde. Området byder på mange varierede ture med dens størrelse og mange gentagne ture i de forskellige årstider.

Smukt, bare smukt.

Indsendt af Sine

Der er dejlige naturoplevelser på Avnø. Der er bla. sæler og sjældne fugle. Samtidig med, at folk går der, kan folk lære om stjerner og planeter. Dejligt sted, at holde " skovtur ". Om aften / natten når der er skyfrit er det bare så smukt. Der er titusind vis af stjerner. Og især når der er stjerneskud. INTET lys udefra ødelægger oplevelsen. Det er bare om, at komme afsted.

Badekøer

Indsendt af Bjørn Petersen

Der har været så mange skønne oplevelser det smukke sted. Den bedste var nu at møde en masse køer fra et kogræsningslaug. For dermed vat naturplejen sikret. Det er fint at nyde og fejre naturen, men investerer vi ikke i at sikre den god plads og udviklingsmuligheder, svigter vi fremtidens Danmark. Og alle kan bidrage. Også Miljøministeriet.

Tak for din oplevelse

I efteråret 2018 kunne alle dele oplevelser fra de 30 steder, der var nomineret til Danmarks Naturkanon. Vi modtog mere end 1.200 oplevelser, som du kan se her på siden. Juryen gennemgik alle oplevelserne inden de traf den endelige beslutning om hvilke 15 steder, der blev udvalgt til Danmarks Naturkanon.

Se den endelige Naturkanon her

Vinderne af konkurrencen får direkte besked.