Der vises 95/95

Nyeste oplevelser

Natur, natur, natur!

Indsendt af Bent Hansen

En pragtfuld morgen hvor vi havde et godt stykke og holdt en lille pause ven en af øerne, hørte vi noget inde i sivskoene. Vi undrede os over hvilket dyr der kunne lave sådan en uro, normalt møder vi ikke større dyr på øerne. Vi sad stille og drev langsomt nærmere sivene og så så vi det. Det var gederne der gydede, de var kæmpe store og der var måske halvtreds eller flere, de var så optaget af deres aktivitet at de slet ikke bemærkede os. Vi gled helt ind i sivene og vi kunne have taget fiskene med hænderne. Er der noget at sige til at vi var så opslugte af den aktivitet så vi glemte tid og sted. Vi nåede dog hjem til roklubben så vi kunne få del i morgenbordet der afholdes hver mandag og fredag.

Badevand og efterårsfarver.

Indsendt af Jens Borre

Man kan ikke bade i søvand ved havet. Det er ikke for ingenting, så mange forskellige dyr og planter har fine vilkår i og omkring søerne. Vi nyder godt af den mangfoldighed og bevæger os med stor vellyst ud på søen. Den smukkeste tid på året er når efteråret er på sit højeste. Alle Maribo Søernes mange præsenterer efteråret på allerfornemste vis.

Natur uden mage

Indsendt af Leif Salle Nielsen

Nå man sejler stille afsted i sin båd på søen dukker der den ene naturoplevelse op efter den anden. Man bliver aldrig træt af de oplevelser denne natur på søen giver os. Kultur historien omkring søen og på øerne er en sag for sig selv. Et besøg på øen Borgø er et besøg på en ø hvor der har ligget en gammel kongeborg fra omkring år 1250, samt en gammel ruin af en tidligere Restaurant, som var meget besøgt Velkommen til Danmarks mest ørige sø.

En perlerække af oplevelser

Indsendt af Anne koppelgaard

Man føler sig dybt priviligeret, når man bor ud mod Maribosøerne og samtidig har mulighed for gennem hele sommeren at færdes i robåd på Søndersø i rigtig godt selskab. Himlen og lyset forandrer sig hele tiden. Flokke af svaner, gæs og ænder og majestætiske havørne kikker forbi og måske snurrer en gedde op og ser på sagerne før den plasker ned i sit rette element.

Med Nørresø som nabo

Indsendt af Jørgen Kelø

Med Maribosøerne i baghaven, bruger vi naturen hver dag. Dagen starter med en løbetur rundt om Nørresø, hvor men sir’ godmorgen til gæs og fiskehejre Eller en rotur på Søndersø, sammen med 15-20 morgenfriske roer, og Havørnen svævende i luften over os. Hver dag Har sin charme med vand, lys og skyformationer.

Naturpark Maribosøerne i baghaven.

Indsendt af Gyda Kelø

Har i mere end 40 år boet med Maribosøerne i baghaven. Hver dag er fyldt med nye oplevelser, vi ser havørne , fiskehejre, kæmpe flokke af gæs henover vores grund. En morgenrotur på Søndersø er en lise for sjælen, der er nyt at opleve hver gang, afhængig af vejret. Golfbanen byder også på mange naturoplevelser, hul 12-13 og 14-15 ligger med smuk udsigt over Søndersø mod Borgø. Turbåden Anemonen, sejler rundtur på søen med turister. Man kan gå, cykle søen rundt i naturskønne omgivelser og evt overnatte i Shelters.

Grundlovstur med morgenroerne

Indsendt af Irene Raby

En ud af mange skønne roture er turen til Skelsnæs grunlovsdag. Vi ror i samlet flok 30-40 morgenroere til Skelsnæs, hvor vi efter en del udfordringer får lagt til broen ved siden af hinanden. Nogle af os sørger for at få bragt morgenmad ud i bil. Bordene sættes sammen til en lang række, og vi sidder nu midt inde i skoven og nyder fuglesang og det fantastiske samvær. Vi synger og hygger os med morgenmaden indtil det går hjemad mod roklubben, hvor vi på turen oplever havørne og masser af svaner og fiskehejre.

Det er den smukkeste morgen i 100 år.

Indsendt af Bjarne Raby

Når man først har oplevet det kan man ikke få nok. Maribo Sø er det smukkeste man kan tænke sig. En morgen rotur med hyggelige mennesker - så bliver det ikke bedre. Vejret er stort set ligegyldigt, for naturen skal nok vise sig fra en af dens altid smukke sider.

En dejlig rotur på Maribo Søndersø.

Indsendt af Hanne Rasmussen

Når man kl.6.30 kører igennem Bangshaveskoven,ser og hører man Søndersø,og så er forventningens glæde stor. Søen skifter fra spejlblank til oprørt sø.Den skifter farve fra dybblå til grågrumset,den er fuld af overraskelser.Der er meget liv i luft og på vand.På en tur til Borgø spejdede vi 7 havørne siddende i trætoppen.Det er vildt spændende med den sø.

Rørsnaps

Indsendt af Ib Frederiksen

Denne gode gamle tradition, hvor du lægger båden tilrette i sivene, får madkassen op på toften og så nyder en snaps og en øl til maden, det er bare en rigtig god oplevelse ! Eller læg til ved broen på een af øerne og benyt bord/bænke sættene og grillen, så kan det ikke blive bedre !

Dagens oplevelse - i en otter på Maribo SØ

Indsendt af Dorte Nielsen

Sidste år søsatte Maribo Roklub den gamle smukke otter med styrmand, for første gang i 10 år. Jeg stod og så på. En meget smal træbåd, balancen er ikke lige nem. Båden ‘vred sig’, indtil styrmand Bo, fik givet klare kommandoer, flot så det ud – men stadig fra kajen. Det er vist kun for de skrappe. Nu har vi fået endnu en 8’er. Nakskov Roklub ville gerne sælge, heldigt for os. En smuk slank båd, men jeg er vist stadig bedst til at heppe. Idag med 8 piger og styrmand John. Alene at bære og sænke båden i vandet, det er kunst! Træd kun på det grønne eller røde trin i midten, tordner John, ellers går I lige igennem. Uha da! Skod i styrbord, fra i bagbord. Balance, balance, øve årene på vandet, løft i bagbord, tipper, ups Jeg kan ikke løfte åren, jamen det var fordi det var ‘håndtaget’ og ikke bladet jeg skulle løfte. Det er bedre. I skal sidde lige hele tiden og finde balancen med årene – vi tester. Klar til roning – Ro væk! gynger rigtig meget, der skal ikke meget til at skabe ubalance. NU, og NU råber John, lad bladet hvile på vandet når I går tilbage. Dorte længere frem! ja jeg ved det, men er usikker. Ud til Borgø. Ro vel – kommando for hvile. Se en ørn, solen spejler sig, gennem morgendisen udover Engestofte, det er bare noget af den smukkeste morgen. Vinden siger 1 m/s og 19 grader. Hjemad, er I klar, ja vi er. Skoleroning, siger John. Langsomt frem og træk, langsommere, langsommere. Rolige seje tag. Båden er i balance. Fantastisk oplevelse. Tak til John, Ditte, Karen, Inger, Anette, Jane, Kirsten og ikke mindst Anni, som sad lige bag mig, og tro mig, hun ved en del om at ro, det giver tryghed. Kan anbefales, selvom vi alle er over 65 år, er det ikke for sent at lære. Du bliver ikke dummere af det. Fra min blog i september Otter er en kaproningsbåd, som roes af otte personer med en åre hver. Dette er den eneste bådklasse i international konkurrence i roning, som har en cox (styrmand/-kvinde). Båden er ca. 17,5 m lang. Klassen er olympisk både for kvinder og mænd. jfr. Wikipidea

Tanker fra et rosæde på Maribo Søndersø.

Indsendt af Jane Pørtner

En ørn på et rev, set fra et rosæde: Maribo Søerne er livgivende for Lolland. At være dagligt på, ved eller i søen hele året rundt og optage naturoplevelser på nethinden og i kroppen er af umådelig betydning. Maribo Søernes naturmangfoldighed er uovertruffen for mennesker at være en del af. Årstidernes dage byder på rene farver, lys og lyde når søens beboere lever deres liv lige omkring os. Denne smukke stille uspolerede rigdom fortjener i al beskenhed flere end os lokale folk at kende og elske.

Himmelsk motion og velvære i skøn natur.

Indsendt af Vivi Hjort-Holm

Jeg bliver næsten hver gang jeg roer på Maribo søerne, bjergtaget af den smukke natur og det rige dyre og fugleliv. Specielt ørnene er storslåede at se 😍 når de furagerer i skarvkolonierne om aftenen😯 Ofte virker søerne nærmest magiske, når det er helt vindstille og himlen, sol, måne og skyer spejler sig i det klare vand. Så kan man til tider få følelsen af at være i den syvende himmel 🙏

Morgenroning på søen

Indsendt af Karen Andersen

Som aktiv pensionist er et af de største naturoplevelser at deltage i morgenroning. Jeg elsker turene i en firer med styrmand, hvor der er god tid til at nyde turen. De største oplevelser er nærmest meditative, hvor jeg sammen med fire andre sidder i en dejlig rytmisk bevægelse, hvor årene følges på smukkeste vis, lejlighedsvis tier alle stille, og naturoplevelsen er ubeskrivelig. Solopgang, krusninger på vandet, et rigt fugleliv, hvor svanemor svømmer med sine unger, lappedykkerne og en masse andre ænder ligger på vandet eller flyver over søen. Pludselig er havørnen svævende over os og de øvrige fuglegrupper tager bestik af den. Skarvflokkene sidder i deres kolonier på de udgåede træer, og hejren står i vandkanten og er meget dekorativ. Det er en meget stor nydelse at deltage i dette naturarrangement

Havørn tæt på

Indsendt af Anette Nøddelund

En gang parkerede jeg ved sydsiden af Maribosøerne. Pludselig opdagede jeg en havørn i et udgået træ meget tæt ved. Ved synet af den store majestætiske fugl og ved lyden af vingebruset, da den senere lettede i ro og mag, følte jeg mig helt som en indianer i kontakt med den store natur. Den oplevelse glemmer jeg aldrig.

Ro en tur på Søndersø

Indsendt af John Winther

En af de første ture med otteren så mange kan sammen få en unik oplevelse, havørne, fiskehejre, om foråret ny udklækket ællinger og svaneunger, en dejlig solopgang for de tidlige morgenroere, eller sved på panden for dem der ønsker en bedre kondi, når det kan laves i kombination er livet optimalt. Kan også nydes selv om man har et lille handikap

En fryd for øjet

Indsendt af Linda Bjerndrup

At være omkring Maribosøerne byder på rigtig mange oplevelser. Dyrelivet - Domkirken - Bangshave - Søparken - kajakklubben - Campingpladsen - gåtur med søen ved din side - spise medbragt mad ved de gamle ruiner mens ungerne løber rundt på ruin murene. Det er SÅ fantastisk et sted hvor du kan stresse af og evt. hente en af Danmarks største gammeldaws isvafler fra Søpark kiosken og sætte dig og kikke ud over søerne mens den nydes...

Smukke gåture

Indsendt af Rosita Magløe Bøgelund

Jeg har gået mange smukke gåture ved Maribosøerne. Både med hund og uden❤️ Der er mange gode tjekpoints hvor man hviler sig og kikker ud over søen på den skønne natur, med et rigt fugleliv. Billedet er taget af min søn ved roklubben. Der står en lille pavillon som man kan sidde i og nyde at kikke på roerne der suser rundt på søen.

En oplevelse, der er værd at unde sig selv og sin familie

Indsendt af Henny Høgdall

Området omkring Maribosøerne byder på mange naturoplevelser - smukke øer, små hyggelige øer med skove, fisk og et særdeles rigt fugleliv. Her tager vi mange sejlture med turbåden "Anemonen" hver sommer - og ser på havørne, den rødhovede and, skarver og grågæs i hundredevis. Ved Maribosøerne kan man sejle, vandre eller cykle i en betagende natur........her er sjældne orkideer og sommerfugle. Det er kort sagt en oase i én travl dagligdag - og så er her gode overnatningsmuligheder. Giv dig selv og familien en dejlig gave - tag en tur til Maribosøerne!

Mindfulness

Indsendt af Caroline Langkjær

At gå en tur ved Maribosøerne er et fristed, hvor man kan gå ind i selv og slappe af være i nuet og nyde det naturen har at byde på denne dag. Sætte sig på en bænk og bare observere hvad der sker rundt om en én uden at skumme tænkte på fortiden eller fremtiden. Det er smuk natur, der for en til at gear ned og nyse tilværelsen.

fulgeliv

Indsendt af Benny Funk Rasmussen

der er et rigt fugleliv, der har i tidens morgen været et fort. ligger helt unik for rovfugle, som det er nu, kan få ynglins fred. det er en naturrigt oplevelse at tage en tur med Annemonen og se hvordan øernes belighed er + at man kan gå ture og få en fortælling af naturguiden

Herlighed for alle

Indsendt af Jørgen Keis Hansen

Maribosøerne er et fantastisk område med masser af oplevelser hver dag året rundt. Det er næsten umuligt at køre rundt om søen uden af se fantastiske havørne, gæs, ænder og alt muligt andet inden for flora, fauna og dyreliv. Søerne er velegnede til familieture især for turister, der vil betages af fuglelivet. Ture der kan være korte eller længere både til fods, på cykel eller i bil, eller kombination.

Jeg synes at det er et smukt sted.

Indsendt af Dan Koch.

Min far kommer fra Lolland, og han har været der da han boede i Nakskov så jeg har fået at vide af ham at det er et smukt sted derfor.

Nattergaletur

Indsendt af Johnni Buch

Når nu det engang igen bliver forår og nattergaletid skulle du unde dig selv en tur langs søen, forbi refshale, bøndersvig, og vejen der går ned det, hvor vi i gamle dage blev roet over til Borgø. Lidt længere fremme i skoven er en lille lund, og her oplevede jeg for et par år siden utrolig nattergalesang. Et helt orkester.

Kajak og havørne

Indsendt af Susanne Lindhardt

Jeg ror kajak i maribosøerne og fuglelivet her og den smukke natur i rolige omgivelser er fantastisk! Jeg ror flere gange om ugen og den vildeste oplevelse jeg har haft er en stille aftenstid hvor 6 havørne lettede fra øen borgø og svævede majestætisk forbi. Omkring søerne er også ideelt til mountainbike og lange gåture og kanoture med hele familien

Ideelt cykelland

Indsendt af Ole Dittmer Andersen

Området ved Maribosøerne er dejligt afvekslende at cykle i. Jeg tager ofte turen syd om søerne ved Søholt og Engestofte. Udsigten varierer hele tiden fra mark til skov og søkig. Det rige fulgleliv kan betragtes fra såvel cykelsadlen som et af de mange udsigtspunkter. Mit favorit pausested er ved slusen mellem Søndersø og Hejrede sø, hvor en lille platform ud i søen giver det bedste fuglekig.

Naturoplevelse

Indsendt af Ib Jørgensen

Uanset om du er på vandet i en kano/kajak eller tager en gåtur rundt om søen, er der rige muligheder for at opleve svømmefugle og især ørne. Samtidig kan du nyde naturen med dens mange forskellige farver og især lyde.

oplevelser om Maribosøerne

Indsendt af Anni Dahl Christensen

min oplevelse omkring Maribo søerne er den dejligste følelse at gå i skoven og se det dyreliv der er eller bare nyde synet af den smukke natur, og stilheden der er . det skal bare opleves, og lige i disse dage tager naturen omkring søen sig flot ud med alle de farver der er. prøv det

Sejl på Maribo søerne

Indsendt af Benny Jacobsen

Har haft gode sejlture på Maribosøerne både med turbåden Anemonen og med dampskibet Ladye Dora og set søernes rige dyreliv, lige fra et utal af Guldsmede til Havørne Maribo søerne giver mulighed for naturoplevelser til søs også for dem som ikke er søstærke

Jobudsigt

Indsendt af Lise Rasmussen

Jeg arbejder 2 dage om ugen på Sundhedscenteret i Maribo. Det har jeg gjort i 7 år, og jeg nyder udsigten hver eneste dag. Det er et forrygende naturområde. Hver dag året rundt er der en ny udsigt, og jeg beriges af områdets foranderlighed. Det må have været sundt for sjælen for de, der var indlagt på sygehuset dengang bygningen var det. De havde tænkt placeringen godt, de der byggede sygehuset.

Kultur og fritid i naturlig balance

Indsendt af Tine

Ud over at sikre en smuk natur tæt på Domkirkebyen danner Maribo Søerne også rammen for fritids- og sportsaktiviteter på højt niveau. Naturpark Maribosøerne skaber sammenhængen på tværs. Der er ro og natur med fuglelivet i fokus. Der er mennesker på vandet, med hygge eller træning i fokus. Der er udflugter og fortællinger med lokale og turister i fokus. Naturpark Maribosøerne er helt unik og sin egen, og alligevel vores allesammens og helt tæt på byen. Naturpark Maribosøerne kan fortælle historier helt tilbage til Dronning Margrethe 1. Og samtidig har den forstået at følge med tiden. Vi elsker vores smukke søer, og deler dem gerne med andre.

Udsigten fra Hotel Maribo Sø

Indsendt af Stefanie Kauschwitz

Jeg har arbejdet mange år på hotellet og har kunne nyde udsigten over Maribosøerne fra første parket :) Lige meget om det er en varm sommerdag eller en råkoldt vinterdag. Maribosøerne er altid et besøg værd.

Ørne omkring båge i isen

Indsendt af Flemming Jensen

For ca. 6 år siden mødte jeg en amatør ornitolog på Maribo kirkegård. Hun stod med sin fugle kikkert, og kiggede ud over Søndersø mod syd. Hun var meget berørt af det hun så, men overlod kikkerten til mig så jeg også kunne få den samme oplevelse som.hun selv havde. Ude i mellem ørene Hestø og Præstø var der en stor våge i isen. Vågen var fyldt med hundrede vis af blishøns. På isen omkring vågen stod 12 unge ørne. Hver gang en af ørnene lettede baskede alle blishøns med vingerne, hvor efter ørnen igen landede på isen. Et fantastisk skue jeg den vinterdag oplevede Flemming

Jeg bor 150 m fra bredden og følger årets gang på vandet, der forandrer sig fra dag til dag. Jeg er taknemmelig over disse daglige indtryk.

Indsendt af Helle R. Nielsen

Med direkte adgang gennem en hestefold, får jeg daglige kig til Maribo Søndersø, hvor årets gang spejler sig i vandet. Aktiviteten er stor på søen både blandt dyr og mennesker, og der signaleres ro og harmoni. Men pludselig melder naturens kræfter sig, og bølger med hvidt skum kan også være en betagende oplevelse :)

Udgangspunkt Klostersøen

Indsendt af Johnni Buch

Som barn og ung havde jeg engang en båd liggende i Klostersøen. Her var plads til et antal både og en af dem var min. Båden gav muligheder for sejlture til de smukke øer øst i søen. Det var også i Klostersøen at vi kunne få en sejltur med Feltsen eller Kurvemageren (som havde en tam gråspurv med manglende tæer på den ene fod.) Det var til stor fornøjelse, når man fik lov til at ro kunderne over til Bangs Havesiden. Det var også i Klostersøen jeg faldt igennem isen og var tæt på druknedøden. Og for pokker, hvor var vi bange for at gå hjem i skumringen. Vi skulle forbi Domkirken, og her lå et skellet fik vi fortalt. Det må have været Leonora, men hun var jo ganske ufarlig fandt vi senere ud af.

Der må være plads til en tur.

Indsendt af Johnni Buch

Som gammel Maribonit er det altid dejligt at komme ned og besøge de steder, der har haft betydning for ens tilværelse. Og Maribosøerne har altid haft en stor plads i mit hjerte. Det var her jeg lærte at svømme, at sejle i robåd, at udforske naturen, at elske fuglestemmer, at sejle kajak. Hvor smuk er ikke en sejltur en morgen, hvor solen dukker op og øerne lyser i horisonten. Det var her vi tog på spændende ekspeditioner til de "øde øer", hvor uhyggelige monstre boede. (Hesteø, Fruerø, Præstø, og ikke mindst Borgø, hvor også de første forelskelser fandt vej, først på skoleudflugterne, senere på teenagerårenes popballer i den gamle restaurant. Og når jeg kommer i dag er en cykeltur rundt om de minderige søer en lise for sjælen. Hver gang anderledes og hver gang uanset årstider lige smuk. Maribosøerne fortjener at komme med i kanonen.

Maribo søerne, en naturoplevelse der er en del af hverdagen for os i maribo

Indsendt af Linda danielsen

Her er smukt hele året, mange smukke fugle, sommerfugle , mm, tror at alle bruger søerne, gå / løbe/ cykle mm. Alle turister der kommer sidder stille og roligt og nyder oplevelsen. Er selv så heldig at jeg bor med udsigt direkte til Søndersø, og hver morgen falder blikket direkte derned, og jeg tænker hvor er jeg heldig med den udsigt. Det er svært at forklare men der er bare dejligt, og med mange oplevelser.

Maribo søerne

Indsendt af Jane Vejlstrup

Et smukt område hvor man kan gå eller cykle rundt. Eller tage turbåden "Anemonen" . Der er så mange forskellige ruter , så alle kan være med. Og der er smukt lige meget hvad man vælger. Her er et rigt fugleliv og en ro som man kun kan blive glad af. At bo ved Maribo Søerne er et stort privilegium

Liv omkring søerne gennem tusinder af år.

Indsendt af Martin Jensen

Maribo søerne er et utroligt område der vidner om menneskeliv gennem mange tusinder af år. Der er et rigt dyre og planteliv også af de fredede og sjældne arter. Et paradis for natur elskere. Jeg er født og opvokset som min slægt på Lolland. Stenalderen og bronzealderen er noget af det som vi fra barns ben har stiftet bekendtskab med. En kæmpe samling stenredskaber en stor del fra markerne ved Maribo søerne og brozealderhøjene når vi var på spadseretur ud til Skælsnæs hytten med kaffekurven. Det gav og giver mange anledninger til både at lære om fortiden og debattere den og filosoferer over fremtiden. Det er fantastisk at sidde på en af de fredede bronzealderhøje og kigge ud på vandet og vide her var nogle af de første bosættelser i Danmark. Og måske er det ens egne forfædres grav man sidder på. Kaj Munk skrev sangen den blå Anemone. Denne smukke blomst pryder også steder nær søen og er helt fantastisk. Jeg elsker stedet og føler det er værd at dele med sine medmennesker, og samtidig bliver man let egoistisk og hest vil have det for sig selv, for det er en helt vidunderlig verden at opleve når man sidder helt alene ved søen og der kun er naturens egne lyde og dufte. En utrolig frisk og ren luft som folk ofte bider mærke i, da den gør en dejlig naturlig træt og udmattet. Et fantastisk område der er værd at udforske til bens eller fra Jernhesten.

Natur

Indsendt af Susanne Hovmand

Jeg bor meget tæt på søerne og det er et fantastisk sted året rundt... Ser tit ørne, og masser af andre fugle. Ser af og til isfugle... Her er gode stier, smukke skove, enge og overdrev. Alle skal prøve at opleve Maribo søerne, for det er svært at beskrive alt det smukke her med ord.

Naturområde

Indsendt af Lone Bædkel

Søerne er omdrejningspunkt for flere generationer i vores familie: gåture langs søerne -sejlture hvor man kommer tæt på det rige dyreliv -badning fra søbredden eller campingpladsen.Havørnene er en ny stor oplevelse. Domkirkens unikke placering i forhold til by og sø.

Over det hele.

Indsendt af Anne-Marie Børgesen

Jeg får altid en eller anden oplevelse ved Maribo søerne. Der har været mange Havørne ind over, både enlige, par, unger og store flokke af unge ørne på tur. Fiskeørnene kommer forbi, både forår og efterår. Vandrefalken bruger også søerne. Lærkefalken, Spurvehøgen, Musvågen og andre giver fantastiske timer der. Den Rødhovedet and, Hvidøjet and og masser af andre ænder og forskellige gæs samt Sølv- og Fiskehejrer. For ikke at glemme Ravnene som der er kommet flere af i de sidste par år. Jeg kommer altid " lidt høj " derfra og føler en tilfredshed når jeg kommer hjem. Jeg har ikke fået nævnt de oplevelser jeg også får ved at bruge skoven omkring søerne. Mange stjerner til Maribo Søerne.

Maribo søen

Indsendt af Britta Brandt Jørgensen

Da bærnene var små fodrede vi ænder ,altid mange sjove episoder ,mange Sankt hans aftener er det bleevet til dernede ,fakkel optog med spejderne ,,fyrværkeri over sæen var altid smukt og stemningsfuldt ,,

Barndommens land

Indsendt af Lone Hemmingsen

Jeg har boet tæt ved Maribo Søerne hele mit liv. Uanset årstid er her altid smukt. Dyre og plantelivet er rigt og man oplever altid noget hvis bare man har øjne og øre åbne: havørnen der svæver over den blanke sø, lyden af en rørdrum i sivskoven, nattergalens serenader, stimer af aborre det kruser vandoverfladen... jeg kunne blive ved. At bade i søen om sommeren eller fiske i morgengryet er ren terapi! Kort sagt: en fantastisk smuk plet i vores lille Danmark❤️

Aften en vinterdag ved Søndersø og Trekanten

Indsendt af Pernille Hother

Bliver aldrig træt af at gå tur langs søen og rundt om Trekanten. De mange fugle, fra havørnen der svæver over søen til rørhønerne der søger læ i Trekanten når vejret er hårdt. Troldanden, Stor toppet lappedykker og mange, mange grågæs ses hele året og Skarvøen i søen står med sine spøgelsestræer og lyser over mod badebroen ved den tidligere badeanstalt. Kajakklubbens mange kajakker giver andet liv på vandet hvor de kan se de mange snoge der også trives ved og i søen. Rådyrene holder til i bevoksningen mens hare og fasaner ofte ses på de grønne områder. Maribo søerne er et helt vidunderligt sted hele året rundt der giver næring til sjæl og krop.

Sensommer morgen over Søndersø

Indsendt af Stina larsen

En helt fantastisk morgen i september, var jeg så heldig, at se morgendisen forsvinde over en blik stille Søndersø. Med limousine køerne igang med at drikke, gæsne på vandet og Søholt som lige kan anes igennem disen.

Maribo søernes skønhed

Indsendt af Annette Brylle Hansen

Mine oplevelser på, ved og omkring Maribosøerne er mangfoldige og strækker sig fra min barndom i 60'erne og til i dag. Som barn blev vi med klassen på udflugt sejlet i robåd over til Borgø og hvilket for os var ret eksotisk. Som spejderleder har jeg overnattet i bivuak ved søen og vågnet til lyden af fugle og vinden i træerne. Privat har vandret ved søerne og nydt synet de mange rovfugle! Det er et unikt skønt naturområde.

Morgentur ved Søndersø

Indsendt af Torben Skytte Jørgensen

Skøn natur i morgendisen.... Altid en oplevelse, at glædes over - fuglelivet, stilheden, bevoksningen overalt - her tænker jeg også på alle småøerne i søerne..... Herlig løvfaldssommerhilsen fra Torben Skytte Jørgensen

Livets kredsløb

Indsendt af Henriette Laura Hyll

Et skønt sted , hvor jeg "fandt" mig selv igen :) Det er så rigt på natur , at man forsår man ikke er alene , men en del af noget større , uden et menneske at se . :) <3

Morgentur ved Søndersø

Indsendt af Torben skytte Jørgensen

Skøn natur i morgendisen.... Altid en oplevelse, at glædes over - fuglelivet, stilheden, bevoksningen overalt - her tænker jeg også på alle småøerne i søerne..... Herlig løvfaldssommerhilsen fra Torben

Diamanten på Lolland ......Maribo sø.

Indsendt af Nina Rasmussen

Når min mand og jeg siger Maribo sø ,er det med lys i øjnene. Søen har hele livet været midtpunktet i familiens tilværelse. Vi har i vores lille motorbåd oplevet de skønneste naturoplevelser på Maribo sø. Der er det dejligste og mest spændende fugleliv og selvfølgelig den utrolig smukke natur på alle tider af året. Det, at havørnen er vendt tilbage, er en sensation i sig selv og tiltrækker mange fuglekiggere . Vi sejler i alt slags vejr og lægger til ved de forskellige små øer. Søen er skøn ,ligegyldigt hvordan vejret er. Vi har ofte overnattet i båden og nydt de mange lyde naturen byder på . De skønne solnedgange og søen i måneskin er fortryllende. Tit er vi blevet vækket ved at ænderne har pigget på bådsiden for at spise insekter. Der er mange måder at nyde vores søes herligheder. Både med ture rundt om søen til lands og til vands. Cykel og vandreture. Leje af kanoer og kajakker og fiskemuligheder er der også. Båden Anemonen sejler sommeren igennem mange turister rundt til dejlige oplevelser sammen med vores dygtige og belevne naturguider. Maribo domkirke ligger smukt med til søen og er bestemt også et besøg værd. Maribo sø er en diamant midt på Lolland.

Sjældne orkideer

Indsendt af Lissi Hartung Midjord Dahl

Bøndersvig er en lille vig ved nordbredden af den største af Maribosøerne, Søndersø. Jeg er kommet der hele mit liv, har skøjtet når der var is, været på tur dermed vuggestuen, børnehaven, familien og legekammerater. Senest med min mors hund i snor. En sommer for nogle år siden var der pludselig fyldt af smukke blomster. Det har der været før, uden at jeg havde tænkt på det, som andet end smukt. Men da jeg var begyndt at interessere mig for botanik, så jeg nærmere på dem. Og opdagede, at det var orkideer. Jeg husker ikke længere hvilken art, men de var lilla, og sad sammen i klaser, så jeg vil mene, at det var en gøgeurt. Nu har den nye ejer tyre gående på engen, så man kan hverken se blomster eller lufte hunde der mere. Men smukt var det.

Maribosøerne

Indsendt af Lisbeth Fokdal

jeg har i de senere år, hvert år besøgt Maribosøerne sammen med med min veninde Merry Buch...og det er en smuk og dejlig oplevelse hver gang....i tirsdags...9. oktober kørte vi en smuk tur ( Margoriteruten ) rundt om Maribosøerne....jeg giver min stemme til Maribosøerne.

Kajak tur

Indsendt af Tine Bonefeld

Er netop kommet hjem fra endnu en morgentur i turkajaken på søen. Det er altid en fantastisk oplevelse at ro rundt om Borgø. I dag var der meget liv i rogerne over Præstø-en havørn var i nærheden. Flere af rogerne var efter den, men ørnen havde da held med at jage alle fuglene op og efter en tid søgte de væk. Rigti mange forskellige fugle og ænder observeres. En af de bedste oplevelser i år var en morgen hvor 7 havørne holdt morgenmøde i vandkanten og lidt efter da jeg rundede Borgø så jeg noget meget farvestrålende mellem sivene. En isfugl med sine turkisblå fjer - fantastisk smuk. Den satte sig i et træ og viste også sit flotte rødbrune bryst. Så en tur på Maribosøerne er altid et besøg værd.

jeg elsker min sø

Indsendt af merry buch

på en mega varm sommerdag er en dukkert i den friske sø herligt ...så kan man svømme sammen med svaner ænder og andre fugle ..guldsmedende sværmer og de dygtige kajakroer træner til OL ...DM eller VM de kommer tit hjem med medaljer

Sejlture på Søndersø

Indsendt af Katrine Gehlsen

Jeg har boet i Maribo og var så heldig at have adgang til en lille motorbåd så jeg kunne sejle rundt og opleve alle kroge kroge af søen, de dejlige små øer, Og ikke mindst Romsø hvor jeg ofte kom på besøg. Nød den uberørte natur og sad nogle gange på en større sten i vandkanten og nød et bragende tordenvejr. Alt sammen noget jeg ofte tænker på med stor glæde som giver ro i sjælen.

Søerne Rundt.

Indsendt af Johnni Buch

Den 20 juli havde jeg en cykeltur søerne rundt. I pragtfuldt vejr. så hejre, rovfugle - nok ikke havørnen - hvide hejre, krager og en masse andet. Det var en genoplevelsestur hvor mange minder fra barndommen, hvor jeg tit var søen rundt, dukkede frem. Og det var rart at genopleve Søholt, som var nyrestaureret og stod skinnende hvidt mod den blå himmel. Spændende tur i barokhaven. Cykelvejene er gode-.

Mindfullness i vandkanten

Indsendt af Liselotte Paaske Nielsen

At opleve natur, fugleliv, solopgang og solnedgang fra vandoverfladen i kajak er noget helt særligt. Maribo sø er den sø i Danmark med de fleste øer og giver varierende oplevelser. Her er mange muligheder for at gå på opdagelse - også historiske - eksempelvis på Borgø. Der er shelter til overnatning på en ø. Indre ro og lykkefølelse opstår. Ren mindfullness🍀

Cykeltur med kaffekurven

Indsendt af Anny Jakobsen

Dejlige cykelture, løbeture eller gåture om Røgbølle Sø, Sønder Sø eller Nørre Sø. Der er ikke noget bedre. Eller måske et besøg med kaffekurven eller madpakken til Naturskolen, der ligger lige ned til søen. Maribo Domkirke med det nyrenoverede områdeer også et besøg værd. Maribo Søerne er absolut et af de kønneste stedet i Danmark.

Store sten på marken

Indsendt af Birgitta Andersen

Jeg har været så heldig at bo lige midt i naturparken i 8 år. En morgenstund i efteråret var jeg ude og gå med hunden langs Søholtvej, der løber langs Søndersø. Jeg lagde mærke til, at der stod nogle store sten i en rundkreds ude på marken ned mod søen. “Det var dog mærkeligt. Landmanden plejer da at fjerne sten, ikke stille dem ud”, tænkte jeg. Men så så jeg, at et par af stenene rørte på sig. Jeg løb hjem efter en kikkert, for det kunne bare ikke passe! Så mange! Og jo... nitten store sten - eller havørne, for det var, hvad det var, holdt “generalforsamling” på marken. Af og til skændes de og nappede af hinanden med åbne næb, men ellers sad de bare der. Enkelte sad lidt væk fra den store gruppe. Efter et stykke tid lettede den første... og så, den ene efter den anden. Det var som om, at det, der skulle “diskuteres”, nu var overstået, og mødet var hævet. Tilbage stod jeg ved min kikkert og følte mig ekstremt heldig. Tænk, at vi har et sted, hvor vi kan opleve den slags naturmirakler. På fotoet er et lille udsnit af generalforsamlingen.

En rekreativ og fredfyldt oase

Indsendt af Anne Louise Hanson

Maribosøerne er ikke bare et smukt og rekreativt område, men er også et sted, der er tæt knyttet til Maribo Domkirke og PilgrimsHuset, hvor mange kommer for at finde ro og hvile fra en til tider ret presset tilværelse. Maribosøerne byder således både på naturoplevelser og hvile - noget som det moderne menneske længes efter.

Sejltur med Anemonen

Indsendt af Karen Jensen

Stor oplevelse på denne sejltur, masser af havørne, rødhovedet and har her sit eneste ynglested i Danmark, rørdrum høres, rigtig mange ænder og Danmarks største ynglekoloni af hejrer, og mange små skønne øer sejles forbi, total oplevelse af smuk natur

Overskøn natur.

Indsendt af Mahlene Dybdahl

Vi nyder at gå og cykle ture ved Maribo søerne. Er så heldig at bo op af al den skønne natur og den nyder vi i fulde drag. Har været med anemonen rundt på en guidet sejltur og det kan helt klart anbefales. Der er shelter man kan sove i og udsigten over søen er så smuk. Masser af fugleliv samt andre dyrearter. Så er du til smuk natur, er Maribo søerne det bedste sted i DK at ligge vejen forbi og det bliver nok ikke sidste gang du har været der.

Et fristed for familien

Indsendt af Martina Mostad

Vi elsker at nyde søernes fred når vi er på udflugt som familie. Vi har 2 små drenge der både har plasket i og rundt søerne. Der er så fortryllende smukt - så når vi er på legepladsen er det både skønt for mor, far og børn. Langs de mange brygger og badebroer har de fået lov til at føle på søgræss, se fisk og næsten blive nippet af en and eller to!

En herlig plet på landkortet og i virkeligheden

Indsendt af Hans Henrik Bardram

Uanset årstiden er der dejligt på Maribosøerne og med stor garanti for at se havørne og andre rovfugle udfolde sig. Søen er meget ren og god til fiskeri med stang. På flere af øerne kan man gå i land. Der er indrettet bålplads flere steder med borde og bænke. Alt ialt en god oplevelse for barn som voksen.

Mental velvære

Indsendt af Henriette Lund Pedersen

Langt inde i skoven ligger en lille bro. Man kommer til den via cykel, til fods eller med turbåden Anemonen (Båden sejler kun om sommeren) At sidde på broen og bare kun høre og se naturen omkring sig er ren balsam for sjælen! Der er flere steder som dette rundt om Søerne, hvor sjælen finder ro til lyden af naturen. Bl.a. ved Alsø hvor dette billede er taget.

Fantastisk

Indsendt af Carsten Kruse

Og her er billedet

Fantastisk

Indsendt af Carsten Kruse

Det er ikke brug for mange ord til at beskrive den fantastiske oplevelse man kan få ved at besøge Maribo-søerne og nyde det dyreliv og den ro der er i hele området - kig blot på billedet og tænk - havde man blot den udsigt fra sit hjem, så ville hver dag være en femmer-dag :)

Stille sommerdag

Indsendt af Annette Zachariassen Jensen

En dag jeg var på job på naturskolen, gav jeg mig tid til at indfange det fantastisk smukke syn ud over søen , og den skønne lyd af liv . Det er et sandt mekka for ornitologer, og alt andet godtfolk , der påskønner naturen.

Fund af sjælden bille.

Indsendt af Klaus Bek Nielsen

I Naturpark Maribosøerne kan man få så mange gode naturoplevelser. Der er noget for enhver smag. En af mine egne lidt nørdede oplevelser var en dag, da jeg var på insekttur ved Bøndersvig. Her mødte jeg først en hel masse botanikere, som var på studietur. Lidt senere dukkede turens højdepunkt op. I slagnettet lå lige pludselig nogle drømmedyr i slagnettet. Det var de vildt flotte Stor Alantsjoldbille, som er meget sjældne. De var ikke fundet ved Maribosøerne i mere end 100 år, så det var en lille sensation i entomologiske kredse, at dyret nu blev genfundet, og Maribosøerne kunne tilføje endnu en sjælden art til listen, der tæller så mange sjældne dyr og planter. Og så er der jo oplevelser med sommerfugle, rødhovedet and og meget mere.....

Maribo søerne

Indsendt af Svend Aage Johannesen

Fra Maribo Sø Golfklub er der den skønneste udsigt over Maribo Søerne. Spiller golf 3 gange om ugen med udsigten over Maribo Søerne som baggrund. Ud over den skønne natur er der et rigt dyre og fugle liv I morges løb der 2 rådyr over banen og køerne græssede ved bredden. Lydtapet kom fra gæssene der holder til ved Søholt

Smukt med smuk på ......

Indsendt af Joan Jørgensen

Maribo søerne .... Tag på en skøn sejltur med Turbåden Anemonen..... Eller vælg en cykeltur - det er et dejligt sted og cykle (fredeligt og uden for megen biltrafik) Kig ind i vores smukke domkirke - absolut et besøg værd..... OG GLEM IKKE PILGRIMSHUSET!! hvor dagens frokost eller blot en kop kaffe kan nydes ..... En skøn plet, der fortjener mange stjerner ☀️😘Joan

jeg elsker min sø

Indsendt af merry buch

har netop været en tur med to sønderjydske veninder... "Maribo søerne " rundt ..ca 25 km. en lise for sjælen ….mange udkigsposter med borde og bænke og oplysningstavler om det rige fugleliv ..svanerne sejler stolte omkring på den blanke sø øg ørnen flyver højt ..køerne græsser helt ned til vandet de mange skove står i de skønneste efterårsfarver ...overalt kan vi se langt ...næste gang må blive en sejltur med Anemonen ...den bringer ro i sjælen og fryd og glæde i hjertet over vores storslåede narur .." Maribosøerne " er perler på snor

Fantastisk natur og fugleliv

Indsendt af Randi Hansen

Man kan på nært hold observere fugle, som kun findes her - desuden er livet omkring Maribosøerne så unikke, at det ikke findes andre steder i Danmark. Du føler dig henført til gode rolige tider med egne tanker...…..

Vandringer langs søerne

Indsendt af Tea Sølvi Thaarslund

Langs Maribosøerne er der mange smukke vandrestier man kan følge. Og der er et flot udsyn fra domkirken og fra klosteret og pilgrimshuset ned til søerne lige som en tur med anemone er en oplevelse i sig selv, hvor man kan sejle til nogen af de øer der ligger derude bla borgø og høre om stedet historie og det rige fugle og blomsterliv.

Et sted man kommer hjem til.

Indsendt af Jesper Pedersen

Jeg har boet i Maribo i 21 år inden jeg som så mange andre rykkede mod København for at studere. Men Maribosøerne er noget som man altid vil "hjem" til når familien besøges. Det er et unikt område, som jeg meget gerne vil vise og give videre til mine egne børn, når vi er "hjemme". MariboSøen er et sted, hvor liv mødes på kryds og tværs. Lystfiskerne. Kano og kajak roerne, turisterne langs søbredden og ej at forglemme al dyrelivet. Søen var en stor del af min opvækst og jeg håber og tror på at den (og søer alle mulige andre steder) vil blive ved med at sprede glæde og gavn for alle dem som måtte ønske det.

Unik uberørt natur

Indsendt af Benny Andersen

Fantastisk cykel- og vandreområde. Masser af natur; skov, mark, vand - bakke og dal. Og frem for alt landbrug og reservat i harmoni - fugle overalt, specielt bestanden og variationen af rovfugle. Søerne får lov til at gro til, men det der muligt at stille bilen eller cykelen og komme helt ned til vandkanten eller bare nyde det vilde liv fra en af de mange udsigtspladser og bænke. Mit favoritsted er på Sørupvej helt nede i bunden af Røgbølle Sø - her er sågar et flot handicaptoilet . . . der kan man pakke picnickurven ud og mærke naturen krybe helt ind under huden. Der er så skønt . . . Billede er taget på Søholtvej under en pause på cykeltur rundt Søndersø.

havørne

Indsendt af joan thorlin

under en sejltur med anemonen på maribosøerne oplevede vi et fantastisk fugleliv. jeg er ikke så fuglekyndig men der var mange forskellige arter. efter et ophold på borgø sejlede vi hjemad og der så vi 3 havørne svæve rundt om øen og båden. fantastisk at se så stor en fugl forholdsvis tæt på.

Byen og Naturen

Indsendt af Brian Tjhomsen

Om du er i bil, på cykel, til fods eller på vandet. Binder søerne byen sammen med naturen. Hele vejen rundt om Maribosøerne, er der små pladser med bænke og bore, så man enten kan holde pause, eller sidde og nyde naturen. Her er rig mulighed for naturoplevelser, og se et rigt dyreliv, lige fra fugle, rådyr, insekter og fisk. Roen sænker sig over en, når man komme i området. Kroppen slapper af og man kan høre fuglene, og vinden i træerne. Om du kommer, forår, sommer, efterår eller vinter. Er der altid smukt, og en tur ude i naturen værd.

Danmarks smukkeste tee sted

Indsendt af Svend Aage Johannesen

Spiller golf i Maribo Sø Golfklub, der ligger ud til Maribo Søerne. Når vi står på 12. tee og ser ud over søen og alle øerne, udbryder mindst een af os hver gang at det er det smukkeste sted i Danmark. Faktisk er udsigten forskellig fra dag til dag fordi lyset er forskelligt Farven på træerne skifter med årstiden. Der er et rigt fugleliv ved Maribo søerne og det sker tit at havørne kredser over os. Der går køer og græsser på arealet mellem golfklubben og søen og det vrimler med harer, rådyr, svaner, gæs, ænder og blishøns Udover at golf er en sund sport, gør beliggenheden at det også bliver en daglig naturoplevelse Venlig hilsen Svend Aage Johannesen Margrethes Vej 12 4930 Maribo Tlf. 71959620

maribosøerne

Indsendt af anni dahl christensen

maribosøerne er et naturområde ude lige, et hvor man bare kan gå og gå og få den ene oplevelse efter den anden i en skøn natur, med et dyrerige uden lige, kom og se det og i vil forstå hvad jeg mener

Hver dag er en oplevelse

Indsendt af Mette Rasmussen

Hver morgen ud af havelågen og til højre ligger Søndersø.. klostersøen en fryd for øjet og en ny oplevelse hver morgen.. travetur ned mod søen over broen står tit op tager dug friske billeder derfra.. utallige foto er det blevet til i alle de år jeg har boet i Maribo,,,og endnu flere efter jeg har bosæt mig få skridt derfra.. Havørnene er fanget på mange foto og igen til morgen fløj den store fiskehej lige forbi .... speciel oplevelsen var med anemonen hvor havørnen lige fløj over båden lydløs og med sit store vinge fang, Spreder mine billeder ud over landet på mange sociale medier og får altid respons over hvor smukt der er her ved søen,,.. Nyder hvet et sekund uanset vejr og vind,,, taler med mange turister og breder mit budskab om hvor fantastisk en oplevelse der er at trave omkring og se dyrelivet ved søen,, for ikke at glemme turen med anemonen, den må ingen gå glip af... Vh Mette Rasmussen

EN STILLE LOVESTORM

Indsendt af HANS CHRISTIANSEN

Det var én af de mange vidunderlige solskinsdage. Maribo summede af turistliv. Helt fortjent. For midt på dette LOVELAND har Maribo fra naturens hånd så meget at tilbyde. Ikke mindst det våde element. Søerne. Vi gik ombord i Kaj Munks "Anemone" til en times Odyssé - en uforglemmelig varm oplevelse på en spejlblank overflade. Det var som på Amazonas vande. Fugle overalt på de små holme. Frodighed på græsklædte enge - og i øjenhøjde på udflugtsbåden, hvor to Moskitos i Amazonask overstørrelse ikke lod sig forstyrre i en inderlig parringsleg. EN VASKEÆGTE, SKVULPENDE LOLLAND-FALSTER "LOVESTORM" - vi fandt særligt inspirerende og sent skal glemme....

På Maribosøerne

Indsendt af Kirsten adzer jørgensen

Fantastisk aftentur med ørne flyvende omkring os på Maribo søerne . Stedet og området er unikt. Maribo Domkirke danner en meget flot og imponerende historie til området. Et stykke kulturarv der er flere bevaringsværdige bygninger. Frilandsmuseum og naturstier danner en smuk ramme om søerne.

Sejlture på på Søndersø

Indsendt af Sonny Hansen

Vi sejler tit ud med familien og nyder den ro og dejlige natur der er på Søndersø, vi ligger til på de skønne ører og nyder kaffen eller en øl og griller når det er godt vejr på de opsatte bålstedet. Når man er der, er der intet andet sted man vil være.

De mangfoldige Maribo Søer

Indsendt af Michael G Petersen

En skøn tur med Anemonen ( turbåd ) meget tidligt kl. 7.00 jeg var en del af skibets besætning og gruppen vi skulle sejle med var den lokale naturvejleder og 12 - 15 amatør ornitologer og målet var at opleve Maribo Søernes mangfoldige fugleliv. Hvilket også lykkedes, endda så overbevisende at, jeg, også blev imponeret.

Ro i sjælen

Indsendt af Camilla Gashi

Når man går en tur ved søerne, bliver man altid fyldt med en indre ro - her er plads til at tænke store og små tanker, træffe store og små beslutninger. På trods af denne ro summer der dog af liv; små poder der er med deres bedsteforældre nede og kigge på (og måske fodre ænder), lege på Klosterruinen og sejle en tur gennem den smukke natur med Anemonen. Bestemt et sted som burde være med i den danske naturkanon.

Sejltur med Turbåden Anemonen

Indsendt af Annette Christoffersen

Har sejlet flere ture med Turbåden Anemonen. Der er altid rigt fugleliv ... og næsten altid garanti for at se ørne. På turen er der levende fortællinger fra skipper. En tur som absolut varmt kan anbefales.

Paradis for fugle og mennesker

Indsendt af Doris Pedersen

Mange skønne ture på og omkring Maribosøerne .. En speciel tur var en sejltur med Anemonen - hvor vi så to Havørne flyve langs søen for så at lande i træerne . SÅ smukt ... I det hele taget er det et himmerige for fugle og os mennesker at bevæge sig rundt her i området <3

Maribo søerne et fredfyldt og smukt sted

Indsendt af Jane Bøgelund Andersen

Stilheden kun afbrudt af fugle der skræpper, at sidde og skue over Maribo søerne, er helbredende for enhver sjæl. Havørnene der kredser over søen skarpt forfulgt af kragerne, fiskehejrene står stille og venter på deres bytte. En lille fisk dukker op i vandoverfladen. De mest fantastiske solnedgange, der spejler sig i søen. Denne stemning skal opleves

Skelsnæs Pavillionen i skoven

Indsendt af Susan Daniels

Fra Barokhaven ved Søholt fører en lille, fin sti i skoven. Gennem træerne er der udsigt til søen. Efter en ca 20 min gåtur kommer den fine Skelsnæs Pavillion, hvor man kan nyde sin medbragte mad, kaffe m.m.

Minder

Indsendt af Camilla jacobsen

Som barn var vi meget tit ved Maribo søerne hvor vi legede på ruinerne nær domkirken, fodrede ænder og gik lange ture. Der er så smukt og så fredfyldt. Jeg kommer der stadig og går ture og sommeren over har jeg siddet og beundret stederne der er.

Beliggenheden er i top! Naturparken danner ramme om Maribo😉

Indsendt af Christoffer Høyer Rasmussen

Beliggenheden er i top! Maribo ligger midt på Lolland med naturpark Maribo søerne som naboer. Maribo Søerne danner ramme for masser af dyreliv, elitesport ved Maribo kajakklub, turistbåden Anemone sejler rundt til øerne. Naturparken udvikles hele tiden. Er du til Naturpark, dyreliv samt ro og fred samt billig huse. Maribo er naturskønt by.

Fred, ro og natur - midt i byen.

Indsendt af Birger Sørensen

Konen gik til fysioterapi lige i nærheden. Så hunden i snor, og ned på stien ved søen - lige ved Domkirken. Der er smukt og fredeligt. Man møder andre - nogen på deres vej fra A til B og daglige gøremål - andre der også bare er ude for at nyde naturen og roen. Her yngler Svaner, ænder, blishøns og lappedykkere - sandsynligvis flere, men det er dem jeg selv har set. Billeder. Jo. Men flest på nethinden. Oplevelsen er det vigtige - dokumentation ikke nær så vigtig.

Seks havørne i et kikkertfelt

Indsendt af Lillie Andersen

Maribo søerne tiltrækker havørne om vinteren, hvor søernes gæs og ænder bliver jagtet. Oplevede en vinter at have seks havørne i samme kikkertfelt. Havørnene sad i træerne ved søbredden og spejdede efter føde. En fantastisk oplevelse jeg ikke har haft andre steder i Danmark.

Tak for din oplevelse

I efteråret 2018 kunne alle dele oplevelser fra de 30 steder, der var nomineret til Danmarks Naturkanon. Vi modtog mere end 1.200 oplevelser, som du kan se her på siden. Juryen gennemgik alle oplevelserne inden de traf den endelige beslutning om hvilke 15 steder, der blev udvalgt til Danmarks Naturkanon.

Se den endelige Naturkanon her

Vinderne af konkurrencen får direkte besked.