Der vises 88/88

Nyeste oplevelser

De fynske malere og Svanninge Bakker

Indsendt af Vagn Adler Sørensen

Et besøg på Faaborg Museum og opleve de fantastiske landskabsmalerier af de fynske malere Johannes Larsen, Fritz Syberg, Jens Birkholm, Peter Hansen og andre. Derefter en tur i Svanninge Bakker og opleve det samme fantastiske landskab og særlige lys – 100 år senere. Dejligt at tænke på at der i en foranderlig verden er steder der består som tidløs inspiration til leg og liv.

Overskrifterne bliver væk

Indsendt af Paw Skøtt

Bakkerne i Svanninge udgør modsætningen til det moderne, hektiske liv. Jeg måtte bo tæt på bakkerne og kom hertil for et år siden. Fra Brønshøj til Bakkerne. Jeg kan se dem fra mine vinduer og ser, hvordan selv vejret opfører sig anderledes, når det passerer henover Bakkerne og dalene. Og menneskerne, som jeg møder på mine ture i Bakkerne, opfører sig anderledes end alle andre steder. Man hilser på hinanden, løfter blikket og ser hinanden og siger: Goddag. Og kroppen bliver let og åndedraget bliver let og pulsen finder et leje og musklerne bevæger sig let selvom det går op og ned og op og ned og op og ned. Og hver han det går op kommer et nyt sceneri til syne og hver gang det går ned kommer endnu et nyt sceneri til syne. Hele tiden. Forandret. Luften er frisk og dufter lifligt både sommer og vinter, ingen os af by, biler, mennesker, industri, landbrug. Lyset et klart og reflekteres hele tiden på ny, danser mellem bjerg, dal, træer og enge. Man ser lyset på ny. Lydene er Bakkernes egne lyde. Ingen andre blander sig. Jeg hører min indre stemme. Bakkerne med deres luft, lys og lyd fremmer fornemmelsen af selve livet ligesom Fritz Syberg sansede, indfangede og kunstgjorde på sine lærreder. Med netop det nærvær, som Bakkerne skaber for mig. Nærvær skabt af fravær. Nærvær fremmet af samarbejdet mellem mennesker og dyr, der vedligeholder, udvikler og samtidig kontrollerer floraens vækst. Fravær af bombardementet af det moderne livs ligegyldige opdateringer, reklamer, vulgære magtmennesker berigelser, hadefulde udfald mod uskyldig mennesker. I Bakkerne går vi side om side med hinanden. Gendannes. Nulstilles. Genfødes.

Vandring hele året

Indsendt af Lisbeth Østergaard

Svanninge bakker kan hele året give nogle fantastiske oplevelser når man vandrer i området. Heldigvis kan man altid finde en grund til at tage på tur. Uanset om vi skal på en lille kort tur, eller en længere dagstur. Uanset turens formål og om det er med børn og korte ben, eller vi skal have sved på panden og motion, så kan vi finde nye oplevelser. Vi bliver aldrig trætte af at opdage nye steder i Svanninge bakker.

Ridetur

Indsendt af Christi Errebo

Ridning i Svanning bakker er en vidunderlig oplevelse. Jeg oplever naturen sammen med hesten der reagerer på de åbne bakker med frisk humør og velvilje. På heste ryg i bakkerne mærkes naturen så tæt på og inviterer til en ny tur så snart vi kan komme afsked igen. Vi følges ad i dyrespor rundt i terrænet, så tæt på friheden vi kan komme .

Ridetur

Indsendt af Christian Errebo

Ridning i Svanning bakker er en vidunderlig oplevelse. Jeg oplever naturen sammen med hesten der reagerer på de åbne bakker med frisk humør og velvilje. På heste ryg i bakkerne mærkes naturen så tæt på og inviterer til en ny tur så snart vi kan komme afsked igen. Vi følges ad i dyrespor rundt i terrænet, så tæt på friheden vi kan komme .

Hugorm

Indsendt af Per Birkemose

I sommeren 2016 så jeg for første gang i to omgange fine store hugorme. Begge gange på vejen. Første gang lå den på ryggen, og jeg troede at den måske var død. Men da jeg skubbede til den , bevægede den sig, og idet jeg fik den ind i siden af vejen, blev den samtidig vendt, så jeg kunne se dens fine mønster på ryggen. Jeg var høj på oplevelsen flere dage :-)

Kærlighed til naturen

Indsendt af Malene Klint Vejlby

Jeg holder meget af de tidlige morgener i Svanninge Bakker, når solen står lavt, og skyggerne lever deres eget liv. Hjertet til venstre på stammen over min skygge understreger min kærlighed til naturen, og minder mig om, hvor vigtigt det er, at passe godt på den.

Naturoplevelse i smukt lys, del 2

Indsendt af Erik Ljungdahl

Hermed foto nr. 2... - fra den smukke vinterdag, hvor det lykkedes at fange lyset med kameraet, som en maler der indfanger naturens og atmosfærens fænomener ved solens og skyenes indflydelse, som en tilsnigelse af impressionismens idealer :-)

Naturoplevelse i smukt lys

Indsendt af Erik Ljungdahl

Vi går jævnligt, næsten hver uge, en travetur rundt i Svanninge Bakker og Bjerge. Altid en artsrig natur, som ta'r imod os. En dag var lyset så specielt ude over landskabet, at selv en "Turner" måtte ha' overgivet sig, om han også havde været her. Billederne taler videre for sig selv.... (Billed nr. 2 sendes i selvstændig indsendelse)

Nye oplevelser i naturen under hvert besøg

Indsendt af Erling Toftemann

Naturen forandrer sig hele tiden, hvilket er med til at gøre Svanninge Bakker til en unik oplevelse på alle årstider. Motion i den smukke natur er helt perfekt oplevelse for børn og voksne i alle aldre. Naturlegepladsen er et godt samlingspunkt for familien med børn og børnebørn og et plus med den korte afstand til kvæget i stalden og i naturen.

Mit første møde med "alperne"

Indsendt af Mie Busch

tilbage i 1967 flyttede min mand og jeg til Fyn, vi er begge to fra Falster, hvor der jo er MEGET fladt. endnu uden børn havde vi weekenderne til at gå på opdagelse i de fynske landskaber. Vi havde bosat os på Midtfyn og skulle selvfølgelig til Sydfyn med De fynske Alper. Og det var virkelig en stor oplevelse at se så kuperet terræn i Danmark, og endnu større indtryk gjorde udsigten ....... tænk bare, fra udsigtstårnet kunne vi se øer, hav, landsbyer. Pragtfuldt. efter 15 år på Midtfyn flyttede vi så til Sydfyn, nærmere bestemt Dyreborg. Så nu har vi jo Alperne for vores fødder. Og de bliver ofte besøgt, både af os gamle, børn, svigerbørn og børnebørn. Landskabet er blevet en del af vores sjæl.

Gode minder!

Indsendt af Christina Bisschop

Svanninge Bakker er et sted med mange gode minder, store som små.. minder om lange gåture med veninder, minder om timevis af leg med mine børn, minder om anderledes undervisning i naturen, minder om fotografiske motiver og ikke mindst minder om den flotte natur og mangfoldighed af liv. I bakkerne kan man finde ro i sig selv og fordybelse. I bakkerne kan man finde inspiration og lærdom. I bakkerne kan man finde glæde, liv og mod på livet.

Sydfyns bakkede natur

Indsendt af Søren Andersen

Svanninge bakker giver fantastiske naturoplevelser. Uanset om man er gående, cyklende (både Mtb. & racer) eller løbende er området perfekt. Her er utroligt flotte udsigtspunkter, naturlegeplads, fritgående dyr og meget andet. Den åbne kostald er også et besøg værd. Og så er det nemt tilgængeligt og beliggende ved den smukke gamle by Faaborg.

Op og ned af bakkerne - afstessning.

Indsendt af Lene Oleander

Det er skønt at få sved på panden, når turen går op og ned af bakkerne i det smukke og kuperede område. Tankerne går på langfart og på samme tid bliver hovedet tømt på turen. Stressen forlader kroppen for en stund og resten af dagen bliver bare bedre efter en gåtur i Svanninge bakker.

Vintertiden

Indsendt af Marianne Egelund

At gå tur i om vinteren med sine venner. At blive godt kold og bagefter varme sig med varm kaffe. At kunne nyde den sne der måske er kommet og ligger tykt på nåletræerne er en af de bedste oplevelser jeg har haft i Bakkerne.

Vilde hindbær

Indsendt af Hans Stavnsager

Svanninge Bakker er et fantastisk område på alle tidspunkter af året, men i juli, når de vilde hindbær er modne, er det en særlig oplevelse - også for ganen. Hindbærrene vokser typisk i åbne områder, hvor der er blevet skovet et par år før, så de bedste områder ændrer sig fra år til år. Så en del af oplevelsen er at gå på opdagelse og finde ud af, hvor de gemmer sig netop i år.

Fødselsdagen

Indsendt af Bente Glasdam

Vi har i gennem årene, holdt fødselsdag for børnene i Svanninge bakker. Der er højt til loftet og masser af plads til leg mellem gyvel og lyng. Selv nu, de er blevet voksne, nyder vi den smukke natur, de græssende dyr og de skønne traveture sammen, som tit går forbi trolden Finn. Har også gode minder fra barndommens tid, hvor vi om vinteren kælkede på de sneklædte bakker og fik varm kakao, som varmede godt i de forfrosne kroppe.

Svanninge Bakker

Indsendt af Anne Ch. Jessen.

Let tilgængelig fra landevejen mellem Faaborg og Odense. Gode muligheder for motion og frisk luft i kuperet terræn med spændende natur og mange smukke udsigtspunkter over det Sydfynske Øhav. Fin relation til Øhavsstien. Fin relation til naturlegeplads.

Altid et besøg værd

Indsendt af Susanne Jervelund

Vi færdes i Svanninge Bakker hele året rundt. Både til fods og med hest. Vi nyder den skønne natur, bakkerne og de altid skiftende udsigter. At jeg så også er så heldig at bo så jeg altid kan nye udsigte op over bakkelandskabet, gør mig ikke mindre begejstret for området.

Vandretur!

Indsendt af Hedvig Barkholt

Hver torsdag sommer og vinter har jeg på vandreture, som medlem af Fåborg ski og motion, oplevet naturen, med bakker, søer, træer og køer i de skiftende årstider. Derudover også selvfølgelig det sociale samvær. Mine oplevelser her i naturen giver motion og glæde. Men mest vil jeg fremhæve foråret hvor køerne kælver, der er noget specielt over at opleve sådan en helt nyfødt kalv.

Kælk og ski

Indsendt af Jørgen Traun

Jeg er vokset op kælke- og skiture i Svanninge bakker når vejret var til det. Det blev en tradition jeg førte videre med min egen familie til alles store fornøjelse. Nu hvor “ungerne” er flyttet hjemmefra kan vi stadig mødes til fælles tur i bakkerne

Skitur i Danmark

Indsendt af Thea Traun

Når der er sne i Danmark er Svannige Bakker et absolut fantastisk sted at løbe langrend. Om sommeren har jeg brugt shelters i området for at nyde naturen mest muligt. Og i dagligdagen nyder jeg generelt udsigten udover det Sydfynske Øhav.

Kærlighed og Kildevæld

Indsendt af Ida Friis Mikkelsen

Min mand og jeg har boet i Svanninge Bakker, og dagligt oplevet det rige dyre- og planteliv helt tæt på. Derfor var det også helt "natur"ligt at vi blev gift på toppen af Svanninge Bakker, med udsigt over området og det Sydfynske Øhav

Et efterårsminde

Indsendt af Lene Wallentin

Sidste efterår havde min datter og jeg besøg af en veninde fra København og hendes 2 børn. Min veninde er kunstner og ville derfor bl.a. gerne besøge museet i Faaborg med alle dens landskabsmalerier fra Svanninge Bakker. Vi valgte forinden at gå en tur i Svanninge Bakker. Børnene havde tænkt, at det nok blev en smule kedeligt. De blev dog hurtigt positivt overraskede. Først skulle udsigtstårnet bestiges og dernæst Bakkerne i forsøget på at finde Trolden Finn. Vi talte om sagnet med tilblivelsen af Bakkerne. Min veninde fandt inspiration i naturens former og farver - et træstykke med lav, græsser og sten blev foreviget med spejlreflekskameraet. Børnene kappedes om at bestige en af bakkerne, mens min veninde og jeg fik en opdatering på hinandens liv. En skøn efterårsdag i Svanninge Bakker.

Den alsidige natur

Indsendt af Lene

Noget af det jeg husker bedst er da jeg som barn kom her på en gåtur med skolen i Svanninge. Vi lærte om faunaen og bagefter fik vi lov til at tumle på skråningerne, der føltes som bjerge, og møde trolden Finn. Han står stadig helt klart i min erindring 🙂 Jeg har ikke haft bare en men rigtig mange skønne oplevelser i Svanninge bakker både som barn og voksen; Fx gå ture, skiløb/sneleg, svampejagt, fange haletudser, set årstidernes skiften, spillet i tambourmajor korps i det fri, dyrket sport, leget på naturlegeplads med mit barn, spist lækre is, været oppe i tårnet og i fugleudkiks poster for at studere dyrelivet mm.

Skøn natur på alle årstider

Indsendt af Hanne Jacobsen

Hver uge mødes jeg og ca 70 andre ældre på Gåsebjergsand. Vi går tur i området en time og det er i al slags vejr. Vi går i forskellige grupper ,alt efter funktionsniveau. Dejligt at følge naturen på alle årstider og udsigten er fantastisk . Hvis der er sne ,er det et fantastisk sted at stå på ski.

God oplevelse

Indsendt af Mathias

Hej jeg har lige et par ord jeg vil sige om stedet Super lækker natur så dejligt at være der simpelthen bare et dejligt sted som helt sikker burde blive fredet der er for få stedet som dette Med venlig

De bedste gåture

Indsendt af Yvonne Carlsen

Jeg har gået tur med forældre, svigerforældre, mand, børn, klassekammerater, børnebørn, venner, veninder og arbejds kollager i dette skønne område der er altid nyt at opleve, fantastiske bakker at bestige, spændende oplysninger om fauna og dyreliv. Fantastisk smukt område med alt for naturelskere.

Vandreture

Indsendt af Johannes Hansen

Området har en unik natur med smukke bakker og lyngbeboksning, og en ligeså righoldig fauna og fuglebestand. Uanset årstid er Svanninge Bakker altid et besøg værd til en vandretur for hele familien, eller en rask løbetur med udfordrende stigninger!

Nostalgi

Indsendt af Matilde Larsen

Svanninge bakker har altid været familiens pusterum- der er minder både fra kælketure i krystalhvide snedynger, fra mødet med den fantastiske skabning ‘trolden Finn’, cykelture og picnic ture. Bakkerne er det smukkeste parallelunivers til Faaborg og bylivets travlhed- altid et besøg værd når tiden skal sættes på pause og man har brug for at mærke naturen og sig selv.

Mærker historien

Indsendt af Tina Nordstrøm

Her er så stille, smukt og enestående. Det giver ro, at gå rundt i det fantastiske “bjerglandskab” - tænk, at det er vores natur, nærmest i baghaven. Mærker historiens vingesus, istiden kræfter, ser den fabelagtige udsigt over Sydfyn og øhavet, og fornemmer alle duftene fra skoven. Det bedste sted at tá familien med på fælles gåtur og oplevelser.

Vandreture.

Indsendt af Kirsten løndahl andersen

Jeg er kommet der hvert år hele livet. Ligeså min mor, som sammen med sine forældre og søster stod på ski der. Smukke udsigter i et varieret terræn, som fynsmalerne også har elsket. Fint tiltag med guldrammer på udvalgte steder, så man kan se motivet, hvorfra de frembragte deres mesterværker. Der er mange forskellige ruter at følge, men man kan også bare lave sine egne.

Svanninge Bakker i hverdagen

Indsendt af Emilie Andersen

Vi er så heldige at bo for neden af Svanninge Bakker i Svanninge by og vi bruger Bakkerne rigtig meget. Til en dejlig gå, løbe eller cykeltur. Til en skovtur og en af børnenes farvoritter til når vi lige skal hilse på trolden Finn. Vi kælker det om vinteren...så vi bruger Svanninge Bakker til alt. Der er en unik udsigt og natur og selv om vi kommer der ofte ser vi næsten altid noget nyt. Personligt elsker jeg roen og muligheden for fordybelse, og fordi området er så stort mærker man ikke der er andre mennesker.

Svanninge Bakker og Rislebækken

Indsendt af John Mogensen

Et af vores absolutte ynglingssteder i Svanninge Bakker er at gå tur langs Rislebækken. Der er smukt mange steder i Svanninge Bakker - de fantastiske udsyn over de åbne bakker og det Sydfynske Øhav og de mange stier. Hver dag har sine oplevelser - vejrets skiften, dyr, sommerfugle, fugle, svampe osv. Der er altid noget at se ... vi er i bakkerne flere gange om ugen og vi elsker det afvekslende og bakkede terræn. Vi flyttede faktisk tilbage til egnen på grund af naturen. Vi både løber og går - og vi elsker at tage venner med på tur, så de også kan opleve det fantastiske og unikke landskab. Og en af de sikre succeser er at løbe eller gå langs Rislebækken.... starten på Odense å så at sige.... det er en helt fantastisk tur og dejligt at høre bækkens rislen, hvad enten det er forår, sommer, efterår eller vinter. Vi kommer der på alle tider. Vi både går og løber.... helst mindst en gang om ugen. Alle burde prøve den tur. Det giver fred og ro i sjælen.. og hvor ellers finder man ellers mystiske og mytiske steder som Helvedes hule og vandfald... måske ikke verdens største men lidt har også ret... billedet er fra netop Rislebækken... og det fås i en 20 x bedre opløsning hvis I har brug for det

Flotte og aktive oplevelser i Svanninge Bakker

Indsendt af Jytte og Mogens Bæk

Et fantastisk smukt område på alle årstider. Herfra har vi et smukt syn til øhavet. Bakkerne er gode at motionere i. Om vinteren giver de gode muligheder for kælkning og skiløb.Det er et yndet område for mountainbikere og orienteringsløbere. Vi har gået mange ture og sluttet af med is i "Skovtrolden". Det er også blevet til et vellykket besøg på naturlegepladsen med børnebørn og madpakker.

Fede friluftsoplevelser for hele familien

Indsendt af Theis Bavnhøj Hansen

MTB kørsel i et vildt krævende, men også det smukkeste terræn, hvor udsynet af Øhavet i baggrunden tager pusten helt - og jeg bliver nødt til at tage en lille pause og nyde den fantastiske natur. Naturlegepladsen har jeg ofte brugt til vild leg med børnene eller orienteringsløb/gang rundt i skoven til de faste poster, hvor mange frivillige giver den en skalle for orienteringsklubben eller motionsklubben. Dette sted er en sikker vinder - både til ro og fordybelse, og til action og leg.

Smukkeste sted på syd Fyn

Indsendt af Marianne

Svaningebakket er at sted vi tager hen, for at nyde udsigten og roen,og når det en sjelden gang har sneet er det vildt hyggeligt at kælke, vores datter på 4 år elsker at se på både får og kør , bestemt et besøg vær

Hver årstid, sin oplevelse

Indsendt af Lislotte

Om foråret knitrer fyrretræerne som ild, mens fuglene flyver højt for at finde en partner. sommerens komme er lig med blomstrende, duftende enge mellem bølgende bakker fyldt med skov. Efteråret bringer andre farver og dufte, en skov med brombær og hyld i dybrød invitation til et ophold og en snack. Om vinteren trækker naturen sig tilbage for at samle kræfter til næste cyklus, men er stadig åben og givende, parat til at favne alle der kommer nær

Tur på Naturlegepladsen i Svanninge Bakker

Indsendt af Bent Hansen

En dejlig dag på naturlegepladsen i Svanninge Bakker - altid et besøg værd - i al slags vejr og så er det sundt med motion for både børn og voksne. Her er vi på naturlegepladsen sammen med vores tre børnebørn, en dejlig dag med gode oplevelser - så det var trætte børn da vi skulle hjem.

Kælketure og Trolden Finn

Indsendt af Johanne Kusnitzoff

Svanninge Bakker er en stor del af min opvækst og jeg husker især min 18-års fødselsdag i bakkerne, hvor hele familien og mine bedste venner var med på kælketur i strålende solskin og masser af knasende sne. Vi havde varm kakao med og jeg havde flag i huen, og det var bare så skønt. Derudover har jeg ofte været på skovtur derude både med børnehaven, skolen og gymnasiet. Fra børnehaven husker jeg især når vi nåede hen til Trolden Finn, som både var lidt uhyggelig, men også magisk og dragende. Svanninge Bakker er et magisk sted, hvor man får lov at føle sig lille ligegyldigt hvor gammel man er :) Elsker det sted.

Gåturer

Indsendt af Mille Sørensen

vi er mange pensionister der går tur i svannige bakker hele årdet og nyder det lanskabet.

De Sydfynske Alper

Indsendt af Gert Ilum Christensen

Er tilflytter fra Nordsjælland i 2017 og troede jeg var forvænt med flotte skove og skøn natur til at finde ro i mit sind og afstresse. Men jeg skal love for, at Svanninge Bakker og omegn med al dens natur og pragt i en bjergtagende forening har taget mig med storm. Magen til liv og balsam til sjælen skal man lede længe efter, og ikke mindst ved Arreskov Sø hvor havørnen yngler og løfter sit vingefang over søen højt oppe som et symbol på den ypperste vogter af "Alperne". Jeg er så glad for, at jeg og min familie var så heldige at finde en bolig og et skønt sted beliggende som genbo til denne pragtfulde naturperle.

Svanninge Bakker

Indsendt af Søren Bech Sanderhoff

Sommer og vinter giver Svanninge bakker dig mulighed for leg og naturoplevelser. På gåben efter svampe, på cykel efter motion, med kælk eller på ski - uanset hvilket forhold du har til naturen, er der plads til dig i Svanninge bakker.

Fint område

Indsendt af Carl Bruhn

Det er godt og dejligt område, men stadig temmeligt bevokset. Det har hjulpet at der blevet skovet, men den oplevelse som Achton Friis beskriver når vi nok ikke uden mere naturpleje. Det kan jo så være at det kommer senere.

Den årlige sommertur i Svanninge Bakker.

Indsendt af Rie clemmensen.

Som barn for 55 år siden, gik hele familien altid en dejlig sommertur i bakkerne, da vi har sommerhus i Dyreborg 7 km syd for Fåborg. Som ung skulle jeg introducere en veninde til de skønne bakker. Og mon ikke, hun fik set dem. Vi gik vild og var i skoven i omkring 6 timer, før vi endelig fandt ud til, hvor vi startede. Men jeg kommer fortsat i Svanninge Bakker, vidunderligt som der er.

Tue i Svanninge bakker

Indsendt af Merete Petersen Isaksen

For mange år siden boede jeg i Korinth helt ned til Arreskov sø og vi tog ofte til Svanninge bakker når vi fik besøg også fra udlandet. Der er/var altid en helt fantastisk stem ning. Vi tog madkurv med og tæpper til at sidde på og nød udsigten fra bakkerne.

Familieoplevelser

Indsendt af Bjarne Clemmensen

Vi har de seneste årtier holdt vores familiefester på restaurant Skovlyst i Svanninge Bakker. Altid har vi kombineret det med oplevelser som fælles gåture i naturen, hvor vi har nydt den flotte udsigt.

Alle årstider

Indsendt af Niels Christian Nielsen

Som barn: Når det blev rigtig vinter med sne var det her man tog kælken med hen, for at få nogle virkelig lange og stejle ture ned ad bakke. Fra en sommer i barndommen mindes jeg at sidde i varmt sand med mine forældre til grundlovsmøde. Som stor dreng og teenager: det var her Alpeløbet blev afholdt, måske det motionsløb i Danmark, der havde flest højdemeter, så det var en sejr at gennemføre i en god tid. Som voksen: dejlig at kunne komme med sine børn og se dem spæne op og ned at bakkerne, på jagt efter orienteringsposter sat op af findveji.dk Billedet er fra 31. maj 2018, hvor jeg var med på en ekskursion under en konference i Faaborg om danske landskaber mellem fortid og nutid.

Natur & kunst i en skøn harmoni

Indsendt af Anette Sønderlund Pedersen

Jeg er 48 år, " Faaborgpige " og har hele livet tit været forbi de smukke bakker, både gående, på kælk og på hesteryg. Er altid blevet aldeles BJERGTAGET af den smukke udsigt, både fra bakkerne ud til havet og oppe fra udkikstårnet. Min bedste naturoplevelse var, da jeg som billedkunststuderende med speciale i Fritz Syberg gik på jagt efter præcis det sted hvor han malede sit berømte maleri " Aftenleg i Svanninge Bakker. " Jeg havde min lille datter på fire år med, og vi havde en eventyrlig eftermiddag. Vi fandt til sidst pladsen, og jeg synes det er helt fantastisk at et så smukt område, der også emmer af historie, er blevet så godt bevaret til stor gavn og glæde af mange mange mennesker. Sv. Bakker i kanon, rigtig god ide.

Bryllup

Indsendt af Aleksandra

Jeg har været så heldig at min datter har stået brudepige for 2 meget skønne mennesker oppe i svanninge Mette og Allan Valentin. Det var en stor ære og få være en del af deres smukke dag. Nu har jeg kendt Mette et par år. hun holder møder forskellige steder i landet, for og hjælpe familier og børn samt andre der har det svært, hun gør meget for andre. har set hende hjælper folk ud af kriser og ulykkelige sitvationer. Også folk der havde fuldstændig mistet håbet. Så jeg var lykkelig for og kunne være med til og fejre et smukt bryllup for hende og hendes mand🙂🌹🌹🍾 solen skindte og det kunne ikke have været et bedre bryllup. Det fortjente de.

Morænelandskab og fredfyldt natur.

Indsendt af Mette Skov Hanfgarn

Svanninge bakker/bjerge, er et spændende sted med meget historie, selv børn synes det er spændende.At sætte sig på en træstamme, kigge ind i skoven, se kaprifolie og vedbend der snor sig og former stammerne, for ikke at glemme stilheden og den skønne udsigt. Som barn i skoletiden, var det altid et udflugtsmål, hvor vi hørte om istiden.

Udsigter og indsigter

Indsendt af Mette Blomqvist Valentin

Jeg har gennem årene coachet mange mennesker, på gåture rundt i smukke Svanninge Bjerge, hvor det unikke, vilde og helt utroligt smukke landskab har budt på dybe indsigter og et stadigt overvældende opbud af udsigter og scenerier, fra det mikroskopisk lille til det åndeløst bjergtagende store. Der er blandingsskove, skove med løvtræer og skove med nåletræer, der er hede, lyng og historiske mindesmærker og meget mere. Jeg har mødt hugorme, snoge, rævunger og ørne - og selvfølgeligt bakkernes frit vandrende køer. Jeg har også fundet et væld af skønne svampe, urter og ramsløg og er sammen med ungerne i fritiden suset ned af danmarks bedste kælkebakker igen og igen. Motion og inspiration er garanteret. Hver gang. Der findes ikke noget smukkere sted i hele danmark.

Bryllup

Indsendt af Sara Apitz

Utal af skønne gåture i de istidsformede bakker. Unikt landskab, som efterlader mig åndeløs for et øjeblik. Intim bryllupsfest i restauranten i Svanninge Bakker, blev det til, da vores store dag skulle fejres. Efterfølgende er der kommet børn til, som også nyder at boltre sig i terrænnet. Særligt på den anden side af "vejen", hvor den seje og udfordrende naturlegeplads ligger.

Fantastisk landskab

Indsendt af Ulla Ellegaard Andersen

Det er en kanon oplevelse at gå i Svanninge Bakker .går der hver tirsdag formiddag sammen med ca. 70 pensionister Der er ture og plads til alle store som små. Op og ned af bakker Indsendt af Ulla Ellegaard Andersen

Bryllup i Svanninge Bakker

Indsendt af Mette Blomqvist Valentin

Vi bruger Svanninge Bakker meget til vandreture og er der ofte - feks på svampeture og ifbm diverse arrangementer med børnenes skole, Brahesminde Skole, afd. Svanninge. Da vi her i sommer skulle giftes (på vores 20 års forlovelsesdag) besluttede vi at selve vielsen skulle finde sted på udsigtspunktet "Tyveknap" bag restaurant Skovlyst i Svanninge Bakker. Jeg blev ført fra den røde låge op til min ventende mand, børnenes far, af alle mine 5 børn. Det var utroligt smukt <3

Vandreture

Indsendt af Birgitte mikkelsen

Der er den skønneste og mest afvekslende natur, hvis man går på øhavsstien. Der er bakker, der er er skov, der er små søer, masser af dyr, og ikke mindst den fantastiske udsigt over det sydfynske øhav

Nyt liv.

Indsendt af Kathy Munkholm

Jeg går næsten hver dag tur i Svanningebakker. Efter lang tids sygdom er jeg overbevist om, at den fantastiske natur i Svanningebakker har været stor hjælp til min helbredelse. Det er varierende natur og dyreliv og fantastisk at følge naturens gang.

Skole udflugt og gåture

Indsendt af Henrik Nydam

Mit første bekendskab med Svanninge Bakker var med skolen, hvor vi tog bussen til bakkerne og havde en hel dag hvor vi dels var på et orienteringsløb og dels fik "rundvisning" i området, hvor historier blev fortalt om området. Nu er jeg blevet voksen og en tur i Svanninge Bakker på alle årstider har sin charme. Om sommeren kan man købe en is i den nærliggende " Skovtrolden" og gå en tur i Svanninge bakker mens man nyder isen og måske møder man både løbere, mountainbikere eller heste ryttere i området. Om vinteren er der fine bakker til at kælke med børnene. Der er plads til alle.

Fantastisk natur til cykel, løb og gåture

Indsendt af Claus Lopdrup

Det er meget rigt naturområde, jeg har motioneret her igennem 20 år og man ser/oplever altid noget nyt. Her er smukt, naturen er skøn og det meget varierende landskab kan tage pusten fra en, på flere måder

Bryllup

Indsendt af Allan Vingaard Hansen

Min hustru og jeg blev viet i de skønne naturomgivelser i Svanninge bakker d. 24 juni i år på dagen for vores 20 års forlovelsesdag. Det bakkede landskab stod som et symbol på de op og nedture vores liv sammen har budt på.

Første kys

Indsendt af Sussi Madsen

Svanninge bakker er et fantastisk sted. Fra min barndom husker jeg de vildeste kælketure ned af bakkerne. Nu er det mest skønne gåture i fantastiske omgivelser Bakkerne bliver jo brugt til mange ting, det er jo et super sted at cykle, løbe osv. Det er også her vi møder div dyr, og virkelig kan koble fra. Den bedste oplevelse jeg har fra Svanninge Bakker er måske ikke så meget en naturoplevelse, men det er et skønt minde. d 11-7-16 aftalte jeg at mødes med min nuværende kæreste i Svanninge bakker. Det var vores første "rigtige" møde og jeg havde pakket tæppe og kaffekurv og der midt i den skønne natur i Svanninge Bakker fik jeg mit første kys af Morten og hver gang vi kører gennem Svanninge Bakker kikker tænker jeg på denne dag....vores kærestedag. Så udover fantastisk natur, flotte udsigter og rigt dyreliv sker der mange dejlige ting i Svanninge Bakker.

Lækkert sted

Indsendt af Mia Aagaard

Smukt og lækkert sted. Som mine børn også skal opleve.. Dejligt og have sådan nogen natur perler her i Danmark. Naturen skal man nyde og værdsætte i mens vi har den.. Vi nyder og kunne være i den både sammen med vores hunde, heste og børne

Fantastisk naturmiljø

Indsendt af Peter Wøbbe

Det findes ikke magen til i Danmark. Pragt natur der går i et med store oplevelser, når man bevæger sig rundt i miljøet enten på gåben eller cykel. Der er plads til hele familien, man kan tage en pause flere steder og nyde det betagende skue og de fritgående dyr.

Børnebørn

Indsendt af Mogens Juel Rasmussen

Vi har de mest fantastiske oplevelser i Svanningebakker med alle vores børnebørn - feks den store på 13 elsker at gå lange ture om foråret og efteråret og kælke om vinteren og vi skal altid op og hilse på "Finn"de 4 andre skal vi også gå lidt og derefter på naturlegepladsen og det samme gælder om vinteren med kælk, og så er det jo ekstra godt om sommeren at få is på skovtrolden - vi bruger rigtig meget tid i og ved bakkerne samt gået på mange af mageritruterne pragtfuldt område

Dejlig natur i kuperet terræn

Indsendt af Gitte Jansen

Som barn var jeg med mine forældre på gåture i Svanninge Bakker. Som voksen har jeg har haft mine børn med. Jeg håber når de får børn, at traditionen lever videre. Det er et flot område med kuperet terræn, hvor vi rigtig kan forestille os historiens vingesus.

Naturlige oplevelser for alle årstider

Indsendt af Ib Jørgensen kromand AG

Vandreture i Svaninge Bakker kan skabe ro og dejlige oplevelser på alle årstider. Landskabet perfekt til bevægelse i alle aldre og opdagelsen af natur - planter og dyr i et storslået område - iført tøj til tiden og ud i bakkerne så giver det oplevelser - oplevelse i øjenhøjde - Velkommen

Med bakkerne som nabo

Indsendt af Laura Larholm Andersen

Som lokal borger der bo for foden af bakkerne. Har min familie og jeg haft mange oplevelser i disse fantastiske i bakkerne. Vi bruger dem til kælke i om vinteren. Vi tager ud og hilser på trolden Finn, der står og kigger udover helnæsbugten og Faaborg fjord. Vi nyder den skønne naturlegeplads der er etableret. Vores børn kommer der endnu mere da deres skole og børnehave bruge disse bakker, som en ekstra legeplads og klasseværelse. Her får vi alle fantastiske naturoplevelser som vi kan mindes i mange år frem

Vielse

Indsendt af Anne Møllegaard Mortensen

Jeg er giftefogde, og har viet et par i Svanninge Bakker. En smuk og højtidlig oplevelse, i helt udtrolige smukke omgivelser. Der er bakker, hav kik. Ro og højt til himmel. Ja, har man ikke været der, bør man lægge vejen forbi.

Indre ro

Indsendt af Vimala Vibecke Hansen

Der er få steder i verden, jeg har været, som har givet mig en sådan dyb sjælsro, som Svanninge bakker og OMEGN. Roen, fuglelivet, terrænet. Den rå vind, duften af natur og træernes harpiks. Jeg har været 3 andre steder på jorden, der har givet mig samme ro i hovedet og en indre glæde. - Et andet sted i Danmark og to steder i Indien. Svanninge bakker og OMEGN fortjener i den grad at blive udvalgt. Det er en sand naturperle med healende natur.

Vidunderlige udsigter og dejligt kuperet terræn

Indsendt af Kirsten Olsen

Jeg savner at bo tæt på Svanninge Bakker, men kommer der en gang imellem for at nyde den dejlige natur. På alle tider af året er der skønt at gå tur. Det er fantastisk at få pulsen op på de stejle bakker, o bagefter stå at nyde udsigten med vandet i det fjerne fra det bedste udsigtspunkt

Bakkerne oplevet fra golfbanen

Indsendt af John Hyllested Larsen

Vi har en fantastisk golfbane i svanningebakker, der er en fantastisk udsigt ud over hele området fra golfbanen, det er mega afstressende og se den dejlige natur i svanningebakker, jeg kan kun anbefale, man gå nogle lange ture,og opleve natur samt dyrelivet, om vinteren viser svanningebakker sig som om det er taget ud fra istiden

Fordybelse og skue de blå horisonter.

Indsendt af Andreas Bjærre

Når vi går i bakkerne på fælles udeskoledag for ældste børnehavebørn og 0. klasse, så er der ikke 2 dage der er ens. Der er plads til både at skue de blå horisonter og til at studere skarnbasser, græshopper og planter. Findes der en bedre barndom end når man kan få en hel dag til at gå med at lege i en kæmpe stak visne bøgeblade. Eller gå på jagt efter dyrespor i sneen.

Skøn natur hele året

Indsendt af Inge Hansen

Jeg går i bakkerne næsten hver uge. Skønne naturoplevelser året rundt. Foråret hvor alting pibler frem. Sommeren med blomster og skygge under træerne. Efterårets smukke farver og dejlige svampe. Vinteren med sne og de smukke træer med nøgne grene.

Fantastisk smuk plet i vores land

Indsendt af Margrethe Nørby Madsen

En dejlig lun efterårsformiddag. En spontan og uventet vidunderlig gåtur, der førte mig gennem en flok fritgående, græssende køer, gennem smukt bakket landskab og op på Lerbjerg. Liggende på ryggen på toppen af den enorme bakke, nød jeg synet af skrigende musvåger over mit hovede, store parasolhatte i græsset, guldsmede i luften og tranens trompeteren i det fjerne. Dyb ro og lykkefølelse i mit sind. Oplevelsen gjorde dybt indtryk, og ansporede mig til mange flere ture i området. Måske bliver det til kaffe og kage på toppen med min gamle far i det spæde forår😊

Den vildeste smukkeste natur

Indsendt af Mette Wulf

Vi er ofte på naturlegepladsen med børnene 👌💪 i hundeskoven med vores hund 🐶💦 vi kælker om vinteren ☃️❄️ og så nyder vi ofte turene ad de utallige mange stier som fører os rundt i et helt unikt naturområde enddog med havudsigt👍 🌸 vores børn er ofte i bakkerne med skolen - vi er SÅ heldige at have sådan en fantastisk natur i “baghaven” 🙏

Fantastisk natur, og utroligt flotte udsigter

Indsendt af Anne-Marie Junge

Jeg bor for foden af Svanninge Bakker og har gennem en en menneskealder haft mange udflugter i den skønne natur. Det være sig madpakketure, kælketure med børn og børnebørn etc. Det er også en stor glæde for mig at mine børnebørn jævnligt er på oplevelsesture i bakkerne - ikke alene med familien men også med skolen og børnehaven, der ligger i gåafstand.

Kærlighed og solskin på Lerbjerg

Indsendt af Karina Stampe Ernst

Jeg har tilbragt mange timer i Svanningebakker på diverse feltkurser og vandrerture. Alle har været vidunderlige. For halvandet år siden tog min mand og jeg vandretøjet på og nød en kold solskins søndag i den smukke skov. På Lerbjerg skulle madpakken finde frem, men i stedet gik min mand på knæ og friede. Det var verdens letteste spørgsmål at svare på. I dag er vi gift og fik 9 måneder efter brylluppet vores dejlige lille søn ❤ Svanninge bakker og bjerge har et kæmpe plads i mit hjerte.

Et eventyrligt fristed i lifespan perspektiv

Indsendt af Carina Junge

Svanninge Bakker aka De Sy' Fynske Alper, som stedet hedder i lokale folkemunde. Stedet emmer af eventyr, røde kinder og 'nuet'. Området har dannet rammen om nogle af mine dejligste danske naturoplevelser, hvor jeg som en lille børnehave purk vandrede med madpakken i rygsækken op i bakkerne på jagt efter trolde og gode kælkebakker, som skolebarn efter motiver til billedkunst, som gymnasieelev på jagt efter data til fysiskopgaver og som voksen et dejligt sted at motionere og gå på svampejagt. I dag hvor facebook, instagram og andre tidsrøvere af socialemedier kræver ens opmærksomhed, er det dejligt at kunne efterlade mobilen derhjemme og tage en tur i bakkerne, hvor naturen råder og får lov til at tage pusten fra én, hvor skuldrene kan komme ned på plads og hvor minderne om barndommens eventyr i skoven, overdrev, mose og vandløb giver mig en varm boblen om hjertet. Hvor er vi heldige at have De Sy' Fynske Alper lige i baghaven, som danner taget over det dejlige Sy' Fyn.

Bakkerne set fra en anden højde

Indsendt af Alexandra Nyegaard

Det var en søndag jeg var på tur med Østrup turridning. Vi fik flot fortalt om bakkerne af en arkæolog fra Faaborg Øhavs museum. Det var en kæmpe oplevelse og en helt ny højde at se bakkerne.

Godt sted at være

Indsendt af Gitte Boe

Da børnene var mindre var naturlegepladsen et mægtigt kongerige der skulle indtages. Børnehaven har taget børnene med på udflugt og det gør de stadig og vi forældre har også mødtes i weekenderne for at børnene kunne få krudtet af.

Altid nye opkevelser

Indsendt af Lene Høsthaab

Uanset hvornår på året man er i Svanninge Bakker er der nye oplevelser. Uanset om man går, løber eller cykler på mountainbike. Den smukke natur på de forskellige ruter, der forandrer sig efter årstiden, dyrene og fuglene, der også har deres årscyklus. Alt i alt et fantastisk naturområde, som rigtig mange mennesker har glæde af.

Stedet hvor alt er godt.

Indsendt af Julie Sylvest Hansen Jacobsen

Besøger jævnligt Svanninge bakker, og nyder hver tur derude! Men særligt er der bedst når humøret ikke er på toppen. Derude er der altid en top at finde, hvis ikke du bryder dig om den første, er der altid en ny indenfor overskuelig rækkevidde - det gør det noget nemmere at komme videre med hverdagens strabadser. Svanninge bakker, mit yndlings sted i hele verdenen. 😍 På billedet har jeg fundet min yndlings top.

Vinterdag

Indsendt af Sabina Stoltz-Andersen

Jeg har boet i Svanninge og har utrolig mange dejlige oplevelser og minder fra Svanninge Bakker - særlig en helt tidlig vintermorgen, knaldblå himmel, høj klar sol over et helt hvidklædt landskab med tyk nyfalden sne. Stilhed, ingen mennesker, bare min datter og mig på toppen af bakken, står betagede og kigger ud - nærmest lykkelige.

Eventyrlig solnedgang over dis og bakker

Indsendt af Fleur Bernburg

Efter arbejde kørte jeg mandag d. 15/10 sammen med en god ven ned til Svanninge Bakker, for at nyde det smukke vejr. Da vi kom ud på den første bakketop tabte vi næsten vejret ved synet. Solen oplyste den lette tåge der lå mellem bakkerne, efterårstræerne lyste op i et væld af røde, orange, gule og brune farver, mens bakketoppen og det fjerne hav stod i kontrast hertil med deres grønne og blå farver. Vi tullede rundt derude i 3 timers tid, mens vi nød den flotte natur og vendte verdenssituationen. Det var en skøn gåtur, og bliver stensikkert ét af de bedste efterårsminder fra 2018!

Svanninge Bakker er en naturperle.

Indsendt af Lene Lorentzen

Jeg tager ofte til Svanninge Bakker for at vandre, og nyder synet af området året igennem. Møder ofte folk til hest eller på mountainbikes, eller vandrende, som jeg selv. Der er smukt, uanset årstiden, uanset tidspunktet, og det kurvede område er en god udfordring for den aktive naturelsker.

Orienteringsløb med solnedgang

Indsendt af Andreas Bjærre

Har haft mange fantastisk flotte solnedgange mange steder i Svanninge Bakker. Billedet er fra da jeg var med spejderne på orienteringsløb i Svanninge Bakker. En flot aftenhimel med udsigt til Illumø og Helnes i det fjerne.

Grønt og kønt - blåt og godt

Indsendt af Bo Lessmann Petetsen

Skønt kuperet terræn med både skov og åbne vidder - højt og lavt - dyre- og planterigt - naturens årstider helt ind under neglene ... Mange Vandreture og Oplevelser - på de høje punkter med det smukke fynske øhav som baggrund ... En sand “Sydfynsk Perle”

Vinter

Indsendt af Jonna Johansen

Som barn gik min søster og jeg opp i bakkene med kælken, vi hadde med kakao på termos , kælket det meste av dagen. Kælken var lidt ødelagt framme så det ble mange ødelagte bukser, men vi hadde det sjovt. Har desverre ikke billeder fra den gang, det er over 50 år siden 🛷☃️🌨 Vær og tok tur sammen med min søster og svoger i sommer en skjøn tur. Bakkene er bare nydelige

Tak for din oplevelse

I efteråret 2018 kunne alle dele oplevelser fra de 30 steder, der var nomineret til Danmarks Naturkanon. Vi modtog mere end 1.200 oplevelser, som du kan se her på siden. Juryen gennemgik alle oplevelserne inden de traf den endelige beslutning om hvilke 15 steder, der blev udvalgt til Danmarks Naturkanon.

Se den endelige Naturkanon her

Vinderne af konkurrencen får direkte besked.